Primăria Bîlteni, dată în judecată de Consiliul Judeţean. Motivul!

O administraţie publică din Gorj a fost acţionată în instanţă de conducerea judeţului. Este vorba de primăria Bîlteni, de la care conducerea Consiliului Judeţean vrea să obţină cu sprijinul magistraţilor peste 100.000 lei. Banii reprezintă cotă parte dintr-un impozit perceput de primăria Bîlteni în ultimii trei ani, care trebuiau viraţi în contul Consiliului Judeţean Gorj.

Primăria Bîlteni este bună de plată după ce câţiva ani a încasat 100% dintr-un impozit perceput proprietarilor de autovehicule de mare tonaj din localitate, fără să achite Consiliului Judeţean Gorj cota stabilită din prin lege. Consiliul Județean Gorj a acționat în judecată administrația locală pentru a recupera suma cumulată în ultimii ani, care nu este deloc una neglijabilă. "Consiliul Județean Gorj ne-a dat în judecată pentru niște taxe pe autovehiculele care depășesc 12 tone de pe raza comunei și nu s-a depus la Consiliul Județean. E vorba cred că de aproape 100.000 lei acum. Urmează să o achităm, să o dăm la Consiliul Județean. Noi trebuia să încasăm un procent de circa 60% iar restul trebuia să îi dăm la Consiliul Județean. Nu s-a depus procentul respectiv. Din 2013 și 2014 datorăm. Nu s-a știut la primărie de chestiunea aceasta. Dacă se știa, nu îi dădea? Îi vom plăti, să se stingă datoriile. Dar Consiliul Județean ar trebui să ne mai ajute și pe noi, nu să ne ia", a declarat Nicolae Lungan, primarul comunei Bîlteni.
Procesul este în fază incipientă. Dosarul a fost înregistrat la Tribunalul Gorj în data de 14 aprilie, iar obiectul acțiunii este "pretenții". Magistrații nu au stabilit până acum un termen de judecată.

Vizualizări: 1,134

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: