Primăria din Gorj care a accesat toate măsurile pe fonduri europene

Primăria Crasna a accesat toate măsurile pe fonduri europene, care au fost destinate administraţiilor locale. Din cele 17 de proiecte aprobate pentru judeţul Gorj, în ultima sesiune, două vor fi implementate la Crasna. Este vorba despre modernizarea centrului cultural şi asfaltarea ultimelor uliţe din comună. Primarul Aurel Vamvu spune că secretul accesării fondurilor europene este acela de a avea proiectele pregătite cu cel puţin o lună-două înainte. Asta pentru ca în primele minute ale deschiderii sesiunii să poată fi depuse.

Primăria Crasna a finalizat deja investiţii demarate cu fonduri europene, accesate prin şapte măsuri. Pe lângă acestea, alte două proiecte vor fi implementate în perioada imediat următoare, asta după ce s-a semnat cererea de finanţare cu Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR). „Din cele 17 proiecte aprobate pe Gorj, care au fost depuse în sesiunea 2015-2020, două sunt la Crasna, proiectul numărul 8 – Centrul Cultural şi proiectul numărul 9 –Modernizarea drumurilor. Astea pe lângă cele 7 proiecte, pe care le-am accesat în ultimii 10 ani. Punctajul obţinut a avut la bază modernizarea drumului care duce la schitul Crasna şi la Centrul de Informare Turistică din satul Drăgoieşti şi drumul de legătură între Drumul Judeţean 665 şi Drumul Naţional Transalpina şi Aniniş- Huluba. Este un drum foarte circulat care arată foarte rău şi pe care-l întreţinem greu”, a declarat Aurel Vamvu, primarul comunei Crasna.

Una dintre lucrările complexe realizate pe fonduri europene, accesate în anii trecuţi, este staţia de epurare a apelor uzate pentru tronsonul Drăgoieşti- Dumbrăveni. „Staţia de epurare a apelor uzate, pentru tronsonul Cătunele-Drăgoieşti- Dumbrăveni, în fostul sat Hotil, este o lucrare făcută pe programul integrat 322, prin care am făcut şi asfaltare 17 kilometri, canalizare 4,2 kilometri şi extindere reţea de alimentare cu apă. Este un program important, pe lângă cele şapte pe care le-am accesat în ultimii 10 ani pe fonduri europene. A fost implementat în perioada 2010-2012”, a precizat Aurel Vamvu.

INTENŢII

Tot pe fonduri europene, autorităţile locale de la Crasna intenţionează să realizeze canalizarea în toate satele comunei. „În următorii ani, va trebui să se realizeze canalizarea în toate satele, pe toate aducţiunile autorizate, care sunt trei acum şi se lucrează şi la a patra. A patra este o aducţiune de apă, pe fonduri guvernamentale, pentru satele Cărpiniş- Radoşi. Sunt două şcoli generale, centrul de permanenţă, e primăria, blocul de locuinţe, e centrul comunei”, spune primarul Vamvu.

Vizualizări: 2,310

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: