Primăria Muşeteşti a plătit 30 de miliarde pentru o „fântână arteziană“

Primăria Muşeteşti a plătit o firmă cu 30 de miliarde de lei pentru o lucrare programată să dureze exact cinci ani. Alimentarea cu apă a comunei s-a transformat într-o fântână arteziană. În conductă au apărut fisuri, iar apa curge continuu. Partea proastă este că autorităţile nu mai pot accesa alte fonduri pentru reparaţie.

Conducta de alimentare cu apă a fost amplasată la doar câţiva centimetri sub pământ de-a lungul drumului forestier. Cu timpul, terenul s-a surpat iar conducta a ieşit la suprafaţă, fisurându-se în mai multe locuri. Pentru ca localnicii să aibă totuşi apă la robinete, găurile apărute în conductă au fost astupate...cu lemne. Explicaţia primarul comunei, Ion Ciobea ne-a lăsat fără cuvinte. În perioada în care s-au făcut lucrările de alimentare cu apă a localităţii el deţinea funcţia de viceprimar al comunei şi consideră că nu era printre atribuţiile lui să verifice dacă proiectul a fost sau nu respectat. „Eu eram viceprimar când s-au finalizat lucrările, nu am făcut parte din comisia de recepţie finală astfel că nu am habar la ce adâncime a fost băgată conducta în pământ“, precizează Ion Ciobea primarul comunei Muşeteşti.

Maşinile de tonaj sunt de vină

Primarul Ion Ciobea are şi o soluţie pentru rezolvarea problemelor. Vrea să închidă drumul de acces spre fondul forestier întrucât consideră că maşinile de mare tonaj care transportă lemne sunt motivul fisurării conductei. „Am făcut demersuri pentru închiderea drumului dar încă nu s-a stabilit nimic, oricum eu consider că din cauza acestor maşini conducta s-a spart şi curge apa“, spune acesta.

Vizualizări: 100

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: