Primăria Târgu Jiu promite să traducă „avertizările” din parcuri

Turiștii care ating operele lui Constantin Brâncuși din Târgu Jiu sunt sancționați fie că citesc și înțeleg avertismentul de pe panourile informative, fie că sunt străini și nu pricep aceste interdicţii. Recent, un turist de peste hotare s-a ales cu amendă pentru că a atins monumentele. Nu este singurul. În timp ce polițiștii locali aplică amenzi, municipalitatea promite că va traduce atenționările și în alte limbi de circulație internațională.

La mai bine de o săptămână de când au intrat în vigoare restricțiile în cele două parcuri din Târgu Jiu care găzduiesc operele lui Constantin Brâncuși, apar și primele sancțiuni. Printre cei amendați se află și un un basarabean. „Polițiștii locali au aplicat, de săptămâna trecută până în prezent, cinci sancțiuni. Vorbim despre avertismente verbale sau scrise. Persoanele în cauză intenționau sau chiar au atins operele. Vorbim despre turiști care au venit din afara granițelor și nu au știut de restricții. În aceste cazuri, s-a mers pe prevenție. În schimb, au fost și persoane care au fost sancționate pentru că au pătruns în zona interzisă cu animalul de companie sau cu bicicletele”, a explicat Alexandra Petrița, purtătorul de cuvânt al Poliției Locale Târgu Jiu.

În total, polițiștii locali au aplicat amenzi în valoare totală de 2.100 de lei. „Ar trebui să apară și într-o limbă străină ca să înțeleagă toată lumea ce se întâmplă. Atâta timp cât nu înțelegi ce scrie pe panou, mi se pare nedrept să fii sancționat”, a spus o turistă venită la Târgu Jiu să admire operele lui Constantin Brâncuși.

„Panourile sunt temporare”

Primăria Târgu Jiu are și o explicație. „Panourile indicative sunt unele temporare. Proiectul tehnic este în lucru, urmând ca după finalizarea acestuia să se obțină autorizația de amplasare, după care se va trece la montarea panourilor bilingve și a semnelor de îndrumare în cele două parcuri. Este o hotărâre în vigoare. Prevederile au fost mediatizate, astfel că toți turiștii ar trebui să fie deja informați”, este mesajul Primăriei Târgu Jiu transmis de Loredana Covei, purtătorul de cuvânt al instituției.

Galerie foto


Vizualizări: 347

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: