Primăria Târgu Jiu strânge bani să achite creditul pentru stadion

A crescut rata Primăriei Târgu Jiu la creditul contractat pentru continuarea investițiilor la stadion. Municipalitatea a luat din bancă 10 milioane de lei și trebuie să-i returneze în doi ani. Banii sunt folosiți pentru amenajările exterioare ale noii arene.

Aproximativ 350 de mii de lei a ajuns să plătească Primăria Târgu Jiu, în fiecare lună, pentru a achita din creditul pe care l-a obținut la sfârșitul anului trecut. Până acum, municipalitatea a reușit să achite doar 800 de mii de lei și caută bani pentru a nu avea emoții anul viitor.

Narcisa Cristea, directorul economic al Primăriei Târgu Jiu, susține că va găsi bani, la rectificarea din această lună, pentru a achita câteva milioane din creditul contractat de la Unicredit. „Am achitat până acum trei rate. Sperăm să mai găsim și alți bani la rectificarea din decembrie. Am simțit și noi creșterea ratelor. Din acest motiv vrem să mai achităm, să nu avem emoții anul viitor. Creditul este de 10 milioane de lei și banii sunt folosiți la continuarea lucrărilor de la stadion”, a mai explicat Cristea.

Inaugurare în primăvară

Stadionul mai are mult timp până când va fi inaugurat. Abia în primăvară va fi demarată licitația pentru amenajările exterioare, a anunțat primarul Marcel Romanescu. „Până atunci, în perioada iernii, noi va trebui să asigurăm căldură la stadion pentru ca lucrările să nu fie deteriorate. Abia când se va încălzi vremea, vom demara și licitația”, a mai completat Romanescu.

În noua arenă sportivă de la Târgu Jiu au intrat deja 20 de milioane de euro. Banii provin de la Compania Națională de Investiții. În plus, municipalitatea a mai solicitat o nouă sumă pentru a definitiva investiția. Banii ar urma să vină de la Ministerul Dezvoltării. Până acum, Primăria Târgu Jiu nu a primit vreun răspuns de la guvernanți.

Vizualizări: 1,481

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: