Primăria Târgu Jiu va lua energie prin Bursa de Mărfuri

Consilierii locali din Târgu Jiu au fost de acord cu propunerea primarului Marcel Romanescu privind afilierea primăriei la Bursa de Mărfuri, în vederea achiziționării de energie electrică și gaze naturale.

Primarul Marcel Romanescu a explicat care sunt avantajele noii proceduri. „Am stabilit cu directorii din cadrul primăriei că ar fi foarte bine să ne afiliem și noi la Bursa de Mărfuri, pentru a putea obține contracte în privința furnizării de energie electrică și gaze naturale. Procedura este mult simplificată și nu te obligă să ai un buget aprobat.  Contractul actual expiră anul acesta, iar dacă am fi mers pe SEAP pentru un nou contract ar fi trebuit să avem bugetul aprobat”, a spus primarul.

Economii de 30%

Marcel Romanescu speră ca și prețurile de achiziție să fie bune, astfel încât să fie făcute economii la bugetul local. În țară sunt primării care cumpără de mai mulți ani de pe Bursa de Mărfuri.

Primăria Hunedoara cumpără de trei ani energie electrică pe bursă. La licitația din februarie, preţul de pornire a fost de 250 lei/MWh, iar cel final a fost de 147,15 lei/MWh, avantajul fiind unul evident. Și primăria din Caransebeș are de ani buni facturi mai mici cu 30%. Sunt însă și primari care se plâng că licitația a fost adjudecată la un preț, iar în timp acesta a crescut, clauzele din contract fiind permisive în acest sens.

Vizualizări: 697

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: