Primăria Târgu Jiu: Voucherele de vacanță, sub semnul întrebării

Salariații Primăriei Târgu Jiu riscă să nu primească voucherele de vacanță în vară. Primarul Marcel Romanescu a anunțat că banii ar putea fi alocați, în cel mai optimist caz, spre sfârșitul anului. Momentan, bugetul nu permite acordarea acestor vouchere. Primarul își pune speranțele că va primi bani de la Consiliul Județean.

Doar 1,2 milioane de lei a primit Primăria Târgu Jiu de la Consiliul Județean, sumă insuficientă în condițiile în care autoritățile se așteptau la aproape 8 milioane de lei. Primarul Marcel Romanescu a explicat că toți cei 550 de angajați ai primăriei primesc, din acest an, bani pentru mâncare. Asta înseamnă un plus de circa 200 de lei la salariu. „Am făcut toate demersurile pentru ca toţi angajaţii să primească indemnizaţia de hrană. Angajaţii din primărie primesc acea indemnizaţie, undeva la 200 de lei pe lună suplimentar faţă de ce luau până la data de 1 ianuarie 2019. Primesc 200 de lei în plus. În discuţie, în acest moment, ţinând cont de prevederile bugetare, sunt doar voucherele de vacanţă. Sunt foarte multe unităţi administrativ-teritoriale care le-au acordat sau nu le-au acordat”, a spus primarul Marcel Romanescu.

În cel mai fericit caz, salariații primăriei ar putea avea voucherele de vacanță spre finalul anului, după cum a explicat edilul: „Ţinând cont de repartiţia care ni s-a făcut săptămâna trecută de la Consiliul Judeţean, doar acolo putem să purtăm discuţii în continuare. Le acordăm acum, încercăm să vedem cum se face exact execuţia bugetului pe 2019 şi, poate, dacă vom avea disponibilitate financiară, să le acordăm spre sfârşitul anului. În rest, există un plus la venitul fiecărui angajat. Acea indemnizaţie de hrană este inclusă în venitul pe care îl obţine angajatul în fiecare lună”.

Vizualizări: 1,501

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: