Primăria va obţine creditul de 37 miliarde pentru centru

Licitaţia pentru obţinerea împrumutului de 37 de miliarde va fi organizată pe data de 21 octombrie. Anunţul a fost făcut de directorul economic al primăriei, Narcisa Cristea, care a mai spus că împrumutul va fi obţinut cu certitudine. Potrivit directorului tehnic al primăriei Târgu-Jiu, Marius Ionescu, modernizarea centrului civic a costat până acum peste 100 de miliarde de lei vechi.

Primăria Târgu Jiu va obţine împrumutul de 37 miliarde de lei pentru finalizarea lucrărilor de amenajare a centrului la începutul lunii noiembrie. Consilierii locali au aprobat contractarea unei finanţări rambursabile în şedinţa de Consiliu din 31 august, după ce constructorii au trimis mai multe notificări de sistare a lucrărilor. În data de 21 octombrie autorităţile locale organizează o licitaţie cu unităţile bancare din judeţ şi din ţară în vederea obţinerii creditului. Narcisa Cristea, directorul economic al Primăriei Târgu Jiu a declarat: „După studierea ofertelor va avea loc o rundă de negociere, urmând apoi să fie realizate graficele de rambursare. Întreaga documentaţie va fi trimisă spre avizare la Comisia Naţională pentru Autorizarea Împrumuturilor. În perioada 25-30 octombrie se definitivează împrumutul, iar la începutul lunii noiembrie vom deconta toate datoriile”. În prezent, Primăria Târgu Jiu datorează aproximativ 20 de miliarde firmei care a executat lucrările de modernizare peisagistică urbană şi arhitecturală a zonei centrale, restul de bani fiind folosiţi pentru finalizarea lucrărilor de infrastructură. Narcisa Cristea a mai precizat: „Potrivit estimărilor noastre cele 37 de miliarde sunt suficiente pentru decontarea lucrărilor efectuate până în luna septembrie. Valoarea lucrărilor aferente lunii octombrie vor fi decontate din prevederile bugetare din anul 2010”.

Ministerul Culturii, vinovat de problemele financiare

Lipsa banilor pentru finalizarea lucrărilor din zona centrală se datorează atât crizei financiare din acest an cât şi Ministerului Culturii care nu a alocat banii promişi la începutul proiectului pentru realizarea lucrărilor de amenajare a axei Constantin Brâncuşi. Directorul economic al Primăriei Târgu Jiu a declarat: „La începutul proiectului reprezentanţii Ministerul Culturii au promis că ne vor ajuta cu circa 30 de miliarde de lei pentru modernizarea axei Constantin Brâncuşi, însă în acest an nu au alocat decât 5,6 miliarde de lei, bani cu care s-a amenajat doar zona din apropierea Teatrului „Elvira Godeanu”.

Vizualizări: 127

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: