Primărie chemată în instanță din cauza gunoaielor

Prefectura Gorj a încheiat anul 2017 sub semnul proceselor. A chemat în judecată două primării care au emis hotărâri de Consiliu Local la limita legalității. Este vorba despre Primăria Târgu Jiu și Primăria Novaci.

Ambele procese au fost deschise pe rolul Tribunalului Gorj la data de 29 decembrie 2017, la Secția Contencios Administrativ și Fiscal. Până acum, niciunul nu a primit termen de judecată.

În ceea ce privește primăria reședință de județ, aceasta a fost chemată în instanță din cauza hotărârii de Consiliu Local prin care aleșii au stabilit că nu vor mai primi gunoi adus din alte județe la groapa din Târgu Jiu. Pentru că hotărârea nu a fost semnată de secretarul Grigore Jianu, aceasta nu poate fi pusă în aplicare. Astfel că juriștii Prefecturii au solicitat anularea acesteia. Documentul nu este valabil fără semnătura secretarului.

De altfel, imediat după ce proiectul a fost supus dezbaterii în Consiliu Local, în luna august, secretarul a solicitat scoaterea acestuia pentru că, spunea el, nu era fundamentat. Discuțiile s-au aprins în contextul în care Primăria Târgu Jiu a semnat un contract cu municipalitatea din Alba Iulia pentru a prelua gunoaiele de acolo. „S-a mers pe situație de urgență cu toate că depozitarea acestor deșeuri de la Alba Iulia se face din luna martie, iar hotărârea s-a votat în august. O parte dintre consilierii locali nu au ținut cont că prin contractul de concesiune s-a stabilit că la depozitul ecologic trebuie adusă în fiecare an o cantitate de 100.000 de tone, obligație a primăriei, iar până în prezent nu s-a întâmplat acest lucru”, a spus Luis Popa, directorul comercial al Polaris.

PROCES

Și Primăria Novaci a fost chemată în instanță tot în ultima zi de muncă din 2017. „Este vorba despre contestarea unei hotărâri prin care s-a decis scoaterea unor terenuri din administrarea statului. Pentru acest lucru era nevoie de constituirea unei comisii speciale, pas care nu a fost respectat”, a explicat Corina Belteu, purtătorul de cuvânt al Prefecturii Gorj.

Vizualizări: 1,195

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: