Primarii aşteaptă rectificarea până în ultima zi a anului

Primarii din Gorj erau obişnuiți să primească bani la sfârşitul fiecărui an, uneori chiar de două-trei ori, la rectificările de buget. În anul acesta l-au aşteptat degeaba pe Moş Nicolae, dar unii dintre ei preferă să rămână optimişti şi să spere că vor fi ajutați măcar în ultimele zile ale anului, pentru a nu intra în 2018 cu datorii. Ion Ianăşi, primarul din Vladimir, a vorbit despre această situație inedită într-un interviu la Radio Infinit.

Reporter: Anul acesta nu a fost aprobată nicio rectificare de buget. Ați mai văzut aşa ceva?

Ion Ianăşi: Până anul acesta nu, dar totuşi sperăm. Până la sfârşitul anului mai sunt 15 zile, este posibil să primim bani şi în ultimele trei zile ale anului. Trebuie să rămânem optimişti, să nu ne pierdem speranța.

Rep.: Dvs. ați solicitat ceva bani, pentru ce v-ar trebui acum, la sfârşit de an?

I.I.: Am solicitat fonduri la rectificare pentru că am un arierat şi aveam conturile blocate. Dar, m-am deblocat şi plătesc 5% din arierate în fiecare lună, cât prevede legea.

 Rep.: Cât mai aveți de plătit din acest arierat?

I.I.: Mai am undeva la opt miliarde vechi. (n.r.: 800.000 de lei). Sunt de la o investiție, este vorba de asfaltarea drumului din satul Larga. Lucrarea este încheiată din 2015, factura a fost emisă mai târziu, în primăvara anului 2016 şi de abia acum am intrat cu suma ca arierat. Trebuie să treacă 90 de zile, să fie o întârziere la plată ca să se considere arierat.

 Rep.: Dacă nu primiți bani de la guvern, la rectificare, intrați cu datorii în 2018?

I.I.: Numai cu acest arierat. În rest le-am cam rezolvat pe toate, nu am alte datorii. Sperăm să fim ajutați, pentru a intra în 2018 fără acest arierat.

Vizualizări: 495

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Interviu:

Citește și: