Primarii PSD fac scrisori de intenţie pentru parlamentare

Primarul Ion Ciocea a dat startul înscrierilor pentru alegerile parlamentare de peste două luni. Conducerea PSD Gorj aşteaptă scrisori de intenţie până joi, 27 septembrie, de la cei care vor să candideze.  Gestul lui Ciocea a uimit, dat fiind că nu mai vorbise în ultima vreme despre această candidatură. Astăzi, la sediu PSD va fi aglomeraţie. Acolo va ajunge cu jalba-n mână şi primarul din Slivileşti.

Ciocea a fost primul care şi-a depus o astfel de scrisoare, iar vineri colegii vor decide prin vot secret dacă va candida sau nu pe colegiul 2. „Eu am fost primul care şi-a depus scrisoare de intenţie. Vineri am fost. Am spus că sunt interesat, dar cu o formaţiune politică precum PSD nu e suficient să spui că vrei. Mi-am dorit şi în 2008 şi îmi doresc şi acum, dar partidul decide. Dacă ei vor spune nu, nu o să-mi pun ştreangul. Aş fi putut să candidez independent, dar nu aş fi vrut să aduc comunitatea din nou în alegeri pentru primar“, a declarat Ion Ciocea, primarul din Bustuchin. Primarul a mai spus că cele 11 miliarde pe care le va primi pentru fonduri europene nu sunt pentru a-i cumpăra tăcerea. Ciocea spune că are foarte multe proiecte europene şi are nevoie de aceşti bani pentru cofinanţare.

Bucurescu îşi aduce azi scrisoarea

Între timp, primarul din Slivileşti are scrisoarea redactată şi astăzi o va depune. „O am scrisă, tot, semnată. Mâine (n.r. astăzi) mă duc să o depun. Pentru colegiul 4 normal, unde cunosc problemele, oamenii. Am auzit numai nume ciudate, oameni care nu au trecut pe aici şi vor să candideze. Mi se pare ceva deplasat“, a declarat Sorin Bucurescu, dar a subliniat că nu se referă la Camelia Khraibani, pe care o stimează.

Primarul din Motru, Dorin Hanu, a venit ieri de mână cu medicul Camelia Khraibani, pentru a-şi depune scrisoarea de intenţie. Vrea să candideze împotriva lui Severus Militaru pe colegiul 4. Graba primarului Hanu are legătură şi cu zvonurile potrivit cărora pe colegiul 4, Victor Ponta l-ar dori pe fostul şef de la CE Turceni Octavian Graure. Şi actualul deputat Vasile Popeangă şi-a depus această scrisoare de intenţie dorind încă un mandat pe colegiul 5.    

În schimb, primarul din Leleşti Marian Rotaru nu mai dă înapoi. Crede că este „praf în ochi“  ce face primarul Ion Ciocea. „Dacă voia să candideze putea să facă acest lucru. Vorbea cu noi. Ce face el acum este corect?“, se întreabă Rotaru.  

Vizualizări: 175

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: