Primăriile, acuzate că duc câinii în carierele miniere

Sindicaliştii din cadrul CE Oltenia dau vina pe autorităţile locale din comune și oraşe pentru problema maidanezilor din unităţile miniere. Aceștia spun că primăriile nu țin în frâu acest fenomen și că animalele sunt aduse cu mașinile în perimetrele miniere, iar salariații nu fac altceva decât să le dea să mănânce pentru a-i stăpâni. Conducerea CEO a interzis salariaţilor să hrănească animalele, pentru ca acestea să plece din zonă.
Liderii sindicali din cadrul Federației Naționale Mine Energie (FNME) vin și cu o posibilă explicație pentru măsura luată de CE Oltenia, prin care li se interzice angajaților să mai hrănească maidanezii din unități. "Cred că această măsură a fost determinată de un eveniment neplăcut care s-a întâmplat la Sucursala Craiova II, unde o salariată de acolo a fost mușcată de câini, ajungând în stare foarte gravă la spital. Dar, în momentul de față asistăm la următoarea chestiune, și în termocentrale, și în unitățile miniere. Dacă aceste haite de câini nu sunt hrănite de colegi, care sunt iubitori de animale, eu cred că se poate ajunge și la un lucru și mai grav, pot ataca salariații", a declarat Dumitru Pârvulescu, președintele FNME.
Sindicalistul Constantin Mitrescu crede că de vină pentru mulțimea de câini din unitățile CE Oltenia sunt autoritățile locale. Acesta a explicat că în ultimii ani au tot fost cărați cu mașinile câini din comune și orașe în unitățile CE Oltenia. "Până la urmă nu poți să interzici nimănui să dea o bucată de pâine la un animal. Trebuie să ținem cont de aspectul că în ultimii ani, de când autoritățile locale din comune, orașe s-au hotărât să termine cu câinii comunitari care au agresat oamenii, în loc să găsească o soluție viabilă s-au gândit și cară maidanezii și îi duc în termocentrale, în cariere, în loc să facă ceea ce trebuie", a explicat prim-vicepreședintele FNME.
Cel care a vorbit pentru prima dată de măsura luată de CE Oltenia a fost liderul SMEO, Gabriel Căldărușe. Acesta s-a arătat indignat de noua preocupare a CE Oltenia, spunând că sunt probleme mult mai grave în companie decât cea legată de câinii fără stăpân.

Vizualizări: 492

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: