Primăriile gorjene dau sute de milioane pe costume populare

Criză, criză, dar tradiţiile rămân prioritare pentru primarii gorjeni. Chiar dacă de la „centru” li se recomandă să nu mai facă achiziţii decât pentru produsele strict necesare funcţionării, primăriile din Gorj alocă sute de milioane de lei vechi pentru costume populare.

Primăria Stăneşti a cheltuit în această lună nu mai puţin de 48.650 RON pentru achiziţionarea unor costume populare necesare trupei de fluieraşi din localitate. La această sumă se adaugă TVA, astfel că, dacă vorbim în lei vechi, suma totală este undeva la 600 de milioane de lei vechi. Nu lipsit de interes este şi faptul că primăria era dispusă să cheltuiască chiar mai mulţi bani, dar fiind vorba de o licitaţie publică la care au participat trei firme, s-a ajuns la o scădere a preţului estimat iniţial cu circa 25%. Câştigătorul licitaţiei a fost firma Myratis din Tismana, producător de costume populare şi de covoare olteneşti.

Primarul din Stăneşti nu a putut fi contactat ieri pentru a explica dacă nu a avut alte priorităţi pentru comună.

„Nu am avut ce face cu banii”

O achiziţie similară şi-a propus să facă şi Primăria comunei Crasna. Instituţia pune la bătaie 300 de milioane de lei vechi pentru costume populare şi încă 150 de milioane pentru instrumente muzicale. Alte 650 de milioane vor fi alocate pentru sonorizarea căminului cultural. Primarul Aurel Vamvu declara încă de acum câteva săptămâni pentru Pandurul că la vremea când a câştigat finanţarea acestui proiect cu fonduri de la Uniunea Europeană nu avea ce altceva să facă cu banii.

Vizualizări: 117

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: