Primăriţa Mosor, cercetată pentru un prejudiciu de 888.000 de lei

Primăriţa din Alimpeşti, Elena Mosor, aflată în funcţia respectivă mereu după 1990, este cercetată penal pentru un presupus prejudiciu, în cuantum de 888.000 de lei, în aceiaşi situaţie aflându-se şi contabilul şef al aceleiaşi comune. Inspectoratul Judeţean de Poliţie Gorj a făcut cunoscut că ofiţerii de la Serviciul de Investigare a Fraudelor, cu avizul procurorului de caz, au dispus începerea urmăririi penale împotriva celor două persoane.

Acestea sunt acuzate de comiterea infracţiunilor de abuz în serviciu contra intereselor publice şi complicitate la abuz în serviciu contra intereselor publice.

„Din cercetările efectuate a rezultat că în lunile decembrie 2007 şi martie 2008, primarul localităţii şi contabilul  primăriei, în cadrul derulării unui contract de „canalizare menajeră”, au acceptat la plată situaţii de lucrări întocmite de către administratorul societăţi comerciale şi vizate de dirigintele de şantier, deşi materialele au fost aprovizionate la preţuri mai mari decât cele prevăzute în devizul ofertă şi contract. De asemenea, în aceleaşi condiţii, în lunile iunie şi august 2008, persoanele cercetate au acceptat la plată situaţii de lucrări ce nu au fost prevăzute în proiectul tehnic şi devizul ofertă, fără notă de renunţare şi notă de comandă suplimentară”, se menţionează în comunicatul de presă al IPJ Gorj.

Poliţia estimează prejudiciul produs prin plăţile făcute în condiţiile amintite mai sus la suma de peste 888.000 de lei. Primarul Elena Mosor, membru PSD, nu a putut fi contactată pentru a prezenta un punct de vedere. Ea este însă unul dintre cei mai longevivi edili din judeţ, fiind aleasă şi realeasă mereu după 1990, în trecut pe numele său mai fiind deschise şi alte anchete, care nu s-au finalizat însă în defavoarea sa.

Vizualizări: 94

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: