Primăriță obligată să dea înapoi sporul încasat ilegal

Greutatea celor trei mandate pe care Ioana Bușe le-a avut în fruntea comunei Stoina au făcut-o pe aceasta să se dedulcească la bugetul local, primărița acordându-și pentru o perioadă un spor de condiții vătămătoare pe care trebuie însă să îl restituite.

Mai de voie, mai de nevoie, mai după controale, mai de plăcere, primărița a devenit „pârât” într-un proces pe care Primăria Stoina l-a deschis împotriva sa la începutul acestui an pentru recuperarea banilor încasați ilegal. Acum, magistrații au dat și verdictul, unul care o va lăsa pe primăriță fără câteva mii de lei din bugetul propriu. „Obligă pârâta să restituie reclamantei suma de 8.857,28 lei, reprezentând spor de condiții vătămătoare încasat necuvenit. Cu apel în termen de 10 zile de la comunicare, ce se depune la Tribunalul Gorj”, a decis instanța.

Declarația de avere a primăriței, pe anul trecut și înainte de majorările salariale din acest an, arată că Bușe a avut un venit anual de 36.000 de lei, la care se mai adaugă câștigurile de 50.000 de lei ale soțului. Din banii respectivi primărița trebuia să mai plătească și ratele la un credit de 28.500 de lei luat în 2013 și scadent anul acesta. De asemenea, ea mai trebuie să suporte și cheltuielile cu avocații pe care îi are într-un proces în care DNA a trimis-o în judecată pentru că ar fi ajutat doi afaceriști din Craiova să obțină ilegal subvenții de la APIA. În prima fază a procesului, primărița a fost găsită nevinovată, dar judecata va continua toamna aceasta la Curtea de Apel Craiova.

Vizualizări: 1,364

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: