Primarul Cârciumaru, fanul serialului „Suleyman Magnificul”

Primarul municipiului Târgu Jiu îşi face timp seara să prindă frânturi din telenovela turcească pentru care mulţi români au făcut o pasiune în ultima vreme. Edilul Florin Cârciumaru spune că a început să caute prin televizor filmul serial „Suleyman Magnificul” după ce l-a auzit pe primarul Marian Vanghelie că urmăreşte cu pasiune producţia respectivă.

Primarul sectorului 5 mărturisea recent într-o emisiune tv că filmul dezvăluie personalitatea unui lider important al Imperiului Otoman, lucru care îl interesează, mai ales că secole la rând turcii au influenţat şi istoria României. “Nu prea am timp şi nu mă uit la filme, dar mă uit în reluare la Suleyman (Suleyman Magnificul – n.red.), pentru că îmi place. Îmi place că este o mare parte din istorie şi arată ce înseamnă un lider, cum lua deciziile şi ce înseamnă perioada aceea de la 1500. Un român a fost un bun prieten cu el, un copil luat din România şi l-a văzut că este foarte deştept (…) l-a luat şi l-a pus mare vizir, este o chestie foarte frumoasă”, a declarat Vanghelie într-o emisiune de la Realitatea Tv.

Florin Cârciumaru recunoaşte că a făcut ochii mari când l-a auzit pe Vanghelie vorbind despre telenovela turcească şi aşa a început să se uite şi el de câteva episoade la serialul respectiv. „Este într-adevăr un film care redă foarte bine momente istorice deosebite de acum o jumătate de mileniu. L-am văzut pe domnul Vanghelie vorbind despre cum dezvăluie filmul calităţile de lider ale lui Suleyman şi cred că are dreptate, din ceea ce am apucat eu să văd. Nu am văzut însă vreo referire făcută cu privire la români, deşi noi eram atunci sub conducerea turcilor. Eram curios să văd cum redau ei din punctul lor de vedere momente din istoria noastră”, spune edilul municipiului.

Vizualizări: 257

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: