Primarul comunei cu cei mai mulți datornici: Cerșim peste tot să facem investiții!

Se anunță un nou an greu pentru comuna gorjeană Scoarța, unde autoritățile nu reușesc sub nicio formă să convingă datornicii din localitate să plătească, în special, amenzile de circulație. Numai la acest capitol, primăria are de încasat circa trei milioane de lei, dar nu se grăbește nimeni să-și plătească datoriile. Mulți localnici au uitat să plătească până și gunoiul.

Primarul din Scoarța, Ion Stamatoiu, spune că datornicii din comună nu sunt convinși să treacă pe la casieria primăriei. A încercat să transforme datoriile în muncă în folosul comunității, dar degeaba.

Cei cu datorii nici nu le plătesc și nici nu muncesc ca să scape de ele. “Avem probleme foarte grave cu încasarea debitelor. Cum putem noi să recuperăm debitele dacă eu fac dosare cu muncă în folosul comunității, se duce dosarul în instanță, omul nu vine la muncă ori aduce un medical și noi suntem în imposibilitatea de a stinge aceste datorii”, a declarat primarul Stamatoiu, la Radio Infinit.

Cu datorii care atârnă ca un bolovan de gâtul primăriei, autorităților locale le e greu și să facă investiții în comună. „Cerșim peste tot pentru investiții”, se plânge primarul.

„Noi cerșim peste tot să facem investiții. Vrem să dezvoltăm comunitățile, dar nu suntem sprijiniți. Unii parlamentari ajung acolo prin munca noastră și uită de noi. Nu suntem cerșetori, nu suntem milogi să stăm la colț. Comuna Scoarța e grea. Suntem aproape cinci mii de locuitori, o suprafață de opt mii și ceva de hectare, cu cartier de romi. Cei care nu au se descurcă altfel și datorii mai puține. Oamenii aceștia pleacă afară. Numai la salubrizare am restanțe de două miliarde și ceva neîncasate”, a mai declarat Stamatoiu, la Radio Infinit.

Cartierul de romi din localitate pune cele mai multe probleme. Pe lângă facturile la utilități, care au rămas neplătite, mulți dintre acești localnici nu achită nici impozitele, deși trăiesc în case impunătoare și conduc mașini scumpe. Rău-platnicii nu au bunurile pe numele lor așa că nici nu pot fi executați silit.

Vizualizări: 6,670

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: