Primarul din Aninoasa a încercat să-şi mărească ilegal salariul

Acuzaţii extrem de grave la adresa primarului din comuna Aninoasa, Ilie Petroi. Acesta este acuzat că a încercat să-şi mărească ilegal salariul de primar, atât pentru el, cât şi pentru viceprimarul localităţii, printr-o dispoziţie dată încă de anul trecut. Instituţia Prefectului Gorj a contestat în instanţă dispoziţia primarului la începutul acestei luni.

Primarul din Aninoasa, Ilie Petroi, a beneficiat anul trecut de două măriri salariale, din care una a fost declarată ilegală de Instituţia Prefectului Gorj. Potrivit reprezentanţilor Instituţiei Prefectului, la jumătatea anului trecut guvernul a dat o hotărâre prin care salariile primarilor şi viceprimarilor creşteau cu 12%. De această majorare au beneficiat toți primarii și viceprimarii din țară. După circa două luni a apărut o nouă hotărâre de guvern prin care salariile funcționarilor publici din primării creșteau și ele cu 12%. Primarul și viceprimarul din Aninoasa au considerat că se încadrează și la această majorare, astfel că Ilie Petroi a dat o dispoziție prin care cei doi au beneficiat și de a doua majorare salarială.
Instituția Prefectului o consideră ilegală. ”Instituția Prefectului a contestat în instanță o dispoziție prin care a atribuit în mod ilegal atât lui, cât și viceprimarului o mărire de salariu de 12%. La jumătatea anului trecut, printr-o ordonanță de guvern s-au mărit salariile primarilor și viceprimarilor cu 12%. În decurs de aproape două luni, tot prin ordonanță de guvern au crescut și salariile funcționarilor publici din primării tot cu 12%, fără primar și viceprimar. Ilegalitatea constă în faptul că primarul și viceprimarul de la Aninoasa s-au băgat și la această mărire, deși nu le era destinată. Noi am contestat dispoziția prin care ei au beneficiat de cea de-a doua mărire”, a spus Corina Belteu, purtătorul de cuvânt al Instituției Prefectului Gorj.
Contactat telefonic, primarul din Aninoasa, Ilie Petroi, nu a dorit să comenteze această acțiune în instanță, spunând că nu știe despre ce este vorba. Acesta a spus că revine cu un punct de vedere când află și el speța, după care și-a închis telefonul mobil.

Vizualizări: 1,619

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: