Primarul din Aninoasa, obligat să-i plătească despăgubiri viceprimarului

Instanţa de judecată a dat vineri soluţie favorabilă viceprimarului din Aninoasa, Ilie Jianu, după ce acesta a fost demis din funcţie fără respectarea procedurilor legale. Judecătorii au decis anularea tuturor actelor şi dispoziţiilor emise de primar în acest sens. Mai mult, instanţa de judecată obligă primarul şi Consiliul Local Aninoasa la plata unor despăgubiri în valoare de 1.000 de lei.

Luptă cu final neaşteptat în cazul viceprimarului din Aninoasa, Ilie Jianu. Acesta va putea ocupa în continuare funcţia pe care o deţine după ce instanţa de judecată i-a dat câştig de cauză în procesul pe care îl avea cu primarul Ilie Petroi şi Consiliul Local. „La Aninoasa, la cererea Instituţiei Prefectului, au fost anulate toate actele şi dispoziţiile emise de primar cu privire la schimbarea din funcţia de viceprimar a lui Jianu Ilie, stabilindu-se şi plata unor despăgubiri în valoare de 1.000 lei”, a declarat Liviu Diaconescu, şef serviciu legalitate acte din cadrul Prefecturii Gorj.

Primarul refuză despăgubirea

Decizia instanţei de judecată pare să fie acceptată de primarul Ilie Petroi care spune că va duce la îndeplinire soluţia dată de judecători cu excepţia plăţii despăgubirilor. „O să respectăm hotărârea instanţei însă în ceea ce priveşte partea cu despăgubirea o să facem recurs”, a declarat Ilie Petroi, primarul din Aninoasa. Mai mult acesta spune că este vina secretarei comunei care trebuia să ştie dacă se încalcă sau nu procedura de demitere. „Secretara este cea care trebuia să asigure legalitatea cu privire la procedurile de demitere, secretara trebuie să plătească acum”, a adăugat primarul Petroi. 

NU RENUNŢĂ

Viceprimarul Ilie Jianu este mulţumit de soluţia dată însă spune că nu se va opri aici ci va deschide o nouă acţiune împotriva primarului şi Consiliului Local. „Este normal să dea o astfel de soluţie dar nu o să mă opresc aici. O să deschid o nouă acţiune împotriva lor de data aceasta pentru daune morale”, a declarat viceprimarul Ilie Jianu. 

Vizualizări: 130

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: