Primarul din Leleşti dă cu lopata la Săuceşti

Un grup de persoane din Leleşti au plecat marţi noaptea spre zonele afectate de inundaţii din Moldova. Înarmaţi cu lopeţi, motopompe si provizii pentru o săptămână, oamenii merg la Bacău pentru a participa la curăţarea zonelor inundate.

Un grup de 23 de persoane în frunte cu primarul de la Leleşti au plecat marţi noaptea către judeţul Bacău, la Săuceşti, acolo unde vor pune umărul la treabă pentru a curăţa zona inundată. Aceştia au plecat cu trenul din gara Târgu Jiu şi au ajuns la destinaţie abia după 12 ore de mers. În paralel cu ei de la Târgu Jiu a plecat şi un microbuz al primăriei Leleşti, care a fost încărcat cu hrană şi haine pentru cei 23 de oameni, dar şi cu două motopompe, lopeţi şi toate cele necesare pentru a intervenii în zonă. „Am vorbit deja cu primarul de la Săuceşti şi ne aşteaptă. Am cerut ca toţi cei din grupul nostru să lucreze într-o singură zonă pentru a şti unii de alţii permanent. Ne-am luat cu noi mâncare pentru mai multe zile, avem cele două motopompe din dotarea primăriei şi bineînţeles lopeţi, găleţi, cizme şi cele necesare”, declară Marian Rotaru, primarul comunei Leleşti

Din grupul de oameni care au plecat fac parte angajaţi ai primăriei Leleşti, asistaţii social care beneficiază de legea 416, dar şi lucrătorii unei firme care aparţine primarului de la Leleşti. „Mergem acolo pentru a-i ajuta cu ce putem pe acei oameni nenorociţi din cauza ploilor. Vom face tot ce va fi nevoie, de la curăţarea gospodăriilor de mâlul depus, la diguri pentru baraje şi tot ce se cere”, declară unul dintre bărbaţii din grup.

Primarul susţine că grupul va rămâne în Bacău atât cât va fi nevoie şi nimeni nu va pleca mai devreme. Biletele au fost puse gratuit la dispoziţie celor 23 de oameni de către Ministerul Transporturilor. Valoarea unui bilet până la Bacău, dus-întors se ridică la peste 2 milioane de lei, bani pe care mulţi dintre cei care au plecat nu şi i-ar fi permis.

Vizualizări: 102

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: