Primarul Filip îl lasă pe Popeangă fără mandatul de deputat

Primarii liberali ameninţă cu boicotarea alegerilor parlamentare, în semn de protest faţă de schimbarea din funcţie a lui Alexandru Braia, directorul EMC Rovinari. Primarul oraşului Rovinari, Dorin Filip, spune că în campania electorala edilii liberali vor aplica acelaşi tratament pesediştilor. Deputatul PSD Vasile Popeangă nu ar putea obţine un nou mandat fără sprijinul liberalilor Dorin Filip şi Vasile Moşoiu, primari în Colegiul 5.

Dorin Filip a declarat pentru Radio Infinit că va analiza cu atenţie specialiştii pe care PSD îi va desemna pentru alegerile parlamentare şi dacă au adus vreun aport la îmbunătăţirea vieţii populaţiei. „E păcat ca un om, după 40 de ani de vechime, să fie schimbat de colo, colo, după anumite interese. Nu ştiu ale cui sunt, dar ceea ce am înţeles sunt interese personale ale unor persoane, pentru că domnul Braia a fost schimbat de la un loc de muncă şi dus la alt loc de muncă, unde are salariu mult mai mic, de vreo 20 de milioane. Eu am discutat şi cu ceilalţi primari şi o să vină campania electorală, iar în cadrul alianţei o să îi motivăm şi noi pe ei în campania electorală, exact cum ne-au motivat ei pe oamenii noştri din teritoriu. Am spus-o că, dacă ei se ocupă de astfel de lucruri mărunte şi schimbă specialiştii din zonele miniere, o să analizăm şi noi specialiştii care candidează la deputaţi şi senatori”, spune ameninţător Filip.

Santaj: voturi pentru posturi

Edilul de la Rovinari spune că s-a opus schimbării profesioniştilor. Filip a purtat o discuţie şi cu preşedintele Ion Călinoiu, dar răspunsul nu l-a mulţumit. Filip spune că dacă nemulţumirile din zona minieră nu vor fi rezolvate se poate ajunge la ruperea protocolului. „O să facem o analiză, împreună cu cetăţenii, a persoanelor pe care le vor trimite în teritoriu să fie aleşi senatori sau deputaţi… Am discutat cu domnul Ion Călinoiu, a zis că nu e de competenţa dânsului şi nu se implică, poate îl cred, poate nu îl cred, dar asta este. Am discutat şi cu o parte din primarii din zonele miniere, am cerut anumite lucruri, cum ar fi taxa de redevenţă, foarte multe alte taxe care pleacă spre Bucureşti şi noi rămânem cu poluările şi cu toate problemele grave ale mineritului. Dacă toate aceste lucruri nu se vor rezolva, cred că se va ajunge la ruperea alianţei”, a adăugat primarul oraşului Rovinari. Reamintim că Braia a primit ordin de detaşare la EM Roşia, numai că, aici, salariul este mult mai mic.

REACŢIE

Vasile Popeangă este deputatul care are nevoie de voturile din Rovinari pentru un nou mandat. „Nu cred că această situaţie va duce la ruperea protocolului USL, dar o inactivitate a primarilor PNL în campania electorală ar fi posibilă”.

ATAC

Ion Călinoiu l-a atacat pe Filip, spunând despre primarul din Rovinari că „are reminiscenţe pedeliste” şi că politicul nu ar trebui să se amestece în numirile de la Complexul Oltenia. Ipocrizia lui Călinoiu este evidentă, câtă vreme şeful lui de partid, Florin Cârciumaru, recunoaşte că s-a discutat zile în şir, de dimineaţă până seara, despre ce directori rămân şi ce directori pleacă.

CANDIDATURĂ

Dorin Filip ar putea avea şi o motivaţie personală pentru a nu susţine USL în alegerile parlamentare, deşi a trecut înainte de locale de la PDL la PNL. Fiul său Robert este susţinut de PP-DD pentru un post de parlamentar şi ar putea candida chiar în colegiul 5.

Vizualizări: 126

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: