Primarul Marian Rotaru revine în USL

Primarul Marian Rotaru şi-a îmbunătăţit relaţiile cu şefii PSD. Ba mai mult, spune că au existat discuţii despre o posibilă revenire în rândul social-democraţilor. Cu toate acestea, edilul de la Leleşti pare mai aproape de PNL, după ce Ion Cupă s-a înscris la liberali. Dian Popescu nu exclude posibilitatea ca mai mulţi primari, apropiaţi de Cupă, să se alăture partidului. Acesta spune că uşile PNL  vor rămâne deschise în continuare.

Marian Rotaru, primarul comunei Leleşti, va reintra în USL la doar câteva luni de la excluderea din PSD. Edilul local spune că s-au purtat discuţii despre o posibilă revenire în rândul social-democraţilor, relaţiile cu Florin Cârciumaru şi Ion Călinoiu îmbunătăţindu-se foarte mult în ultima perioadă. “Am discutat despre o posibilă revenire în PSD, dar mai este timp de gândit. În ultima perioadă s-au îmbunătăţit foarte mult relaţiile cu PSD. N-am cum să nu colaborez cu primarul Florin Cârciumaru, mai ales că localităţile noastre sunt foarte apropiate. Probabil şi cei din PSD şi-au dat seama că au greşit întrucât am fost singurul vicepreşedinte PSD care a scos patru primari. Poate şi eu m-am pripit. Deşi am fost exclus din partid, nu am fost marginalizat”, a declarat Marian Rotaru.

Cu toate acestea, primarul de la Leleşti se gândeşte să-l urmeze pe Ion Cupă la PNL. „Pot să spun că varianta pe care o agreez cel mai mult este să mă alătur echipei formate din domnul Ion Cupă şi domnul Dian Popescu. Am rămas surprins de decizia domnului Cupă dat fiind faptul că în PD-L a dezvoltat foarte bine o strategie de echipă. Îl respect foarte mult şi cred că dumnealui este mai puţin erodat în politică, are nervii mai tari ca alţii şi poate să asculte mult mai bine problemele comunei Leleşti. În ceea ce îl priveşte pe domnul Dian Popescu, acesta a dat dovadă de foarte multă maturitate politică când a pierdut alegerile domnul Iana”, a mai precizat Marian Rotaru.

„Nu închidem nimănui porţile PNL”

Conducerea PNL Gorj se aşteaptă ca, odată cu venirea lui Ion Cupă în mijlocul partidului, mai mulţi primari să-şi manifeste intenţia de a-l urma. Preşedintele Dian Popescu nu exclude posibilitatea ca Rotaru să se alăture echipei. Ba mai mult, spune că uşile partidului sunt deschise pentru oricare simpatizant, încă de acum doi ani. „Dacă la nivel de deputat deciziile se iau la nivel central, în ceea ce îi priveşte pe ceilalţi deciziile vor fi luate la nivel local în cadrul Biroului Politic Judeţean. Nu excludem varianta ca şi alte persoane să dorească a veni în rândul PNL. Vom analiza fiecare situaţie în parte. În orice caz, porţile partidului nostru sunt deschise şi nu le închidem în faţa nimănui”, a declarat Dian Popescu.

EXCLUDERE

Marian Rotaru a fost exclus din PSD, după ce a colaborat cu PP-DD în campania pentru alegerile parlamentare. În plus, excluderea lui Rotaru a mai fost cauzată şi de demisia pe care acesta şi-a dat-o din funcţia de vicepreşedinte al partidului.   

Vizualizări: 277

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: