Primarul Romanescu a dispus un audit la Poliția Locală

Control dispus de primarul din Târgu Jiu, Marcel Romanescu, la Poliția Locală. Activitatea instituției va fi supusă unui audit care a început marți. Liderul sindical Stelian Mihu este de părere că lista de revendicări a Pro Lex, trimisă primarului Romanescu, ar trebui să stea la baza acestui audit.

Sindicaliștii vor să afle de ce au pierdut norma de hrană pe luna septembrie, fiind convinși că este vorba de salariați ai Poliției Locale care nu au întocmit în timp util documentația necesară pentru a obține fondurile de la primărie. Pro Lex a semnalat și cazul unei angajate cu funcție de conducere, Elena Drăghescu, care a primit sporul aferent vizei de control financiar preventiv, sindicaliștii dorind să se verifice dacă sporul a fost legal acordat.

Contractele încheiate cu o firmă de telefonie mobilă în 2014 au fost și ele aduse la cunoștința primarului Romanescu, fiind vorba de abonamente de 40 de euro pe lună pentru care s-au primit telefoane și tablete ce nu au fost recepționate.

Sindicaliștii au mai semnalat faptul că nu toate mașinile Poliției Locale sunt inscripționate, dar și lipsa armamentului din dotare, fiind doar cinci pistoale, deși sunt zece polițiști pe schimb la ordine publică.

Ei au cerut să fie verificate și o serie de concursuri în baza cărora au fost ocupate posturile de conducere, dar și cum au ajuns șefii să fie pontați pentru ore de noapte. Mai mult, spun sindicaliștii, șefii nu respectă obligativitatea purtării uniformei în timpul programului de lucru.

Vizualizări: 2,904

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: