Primăvara va aduce o surpriză plăcută copiilor din Cîlnic

Un parc cu tobogane, tiribombe, leagăne, căsuţe şi nu numai va fi amenajat la Cîlnic. Lucrarea va începe imediat ce vremea va permite. Primăria Cîlnic a obţinut în acest scop o finanţare nerambursabilă de 70.000 de euro.

Comuna Cîlnic face parte din Grupul de Acţiune Locală Cheile Sohodolului, alături de alte localităţi din Gorj. Primarul Dumitru Vulpe a spus că primul proiect din acest an realizat pe GAL este un parc pentru copii. Acesta va fi amenajat în zona centrală a comunei, lângă baza sportivă, acolo urmează să fie construită şi prima grădiniţă cu program prelungit. „Este un proiect de 70.000 de euro finanţat prin Grupul de Acţiune Locală. Vom amenaja un parc de joacă pentru copii, cu tobogane, cu leagăne, cu tot ce trebuie. Vom amenaja alei, vom pune plante ornamentale. Vreau să avem acolo şi nişte căsuţe rustice, pentru că suma este suficientă pentru a face ceva frumos”, a spus primarul Dumitru Vulpe.

Parcul va fi amplasat în zona centrală a comunei, acolo unde va fi realizată prima grădiniţă cu program prelungit din comună. Grădiniţa va fi realizată prin PNDL2, în acest caz finanţarea fiind de 1,7 milioane de euro. „Acum lucrăm la documentaţie, pentru a scoate lucrarea pe SEAP. Va fi o grădiniţă cu program prelungit, pentru două grupe de copii. Parcul va fi binevenit lângă noua grădiniţă şi lângă baza sportivă. Vrem să facem acolo o zonă care să-i atragă pe toţi locuitorii comunei, în special pe tineri”, a spus primarul din Cîlnic, Dumitru Vulpe.

Primarul a adăugat că următorul proiect pe GAL Cheile Sohodolului va fi pentru achiziţionarea unui utilaj multifuncţional, care să poată fi folosit pentru lucrări de infrastructură necesare în comună. „Avem nevoie de un multifuncţional cu care să facem ce este nevoie prin comună, să lucrăm la drumuri, la şanţuri, are şi lamă pentru deszăpezire, va fi foarte util comunei noastre”, a concluzionat Vulpe.

Vizualizări: 1,980

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: