Primele autobuze electrice au ajuns la Rovinari

S-au concretizat primii pași pentru un transport public electric pe ruta Rovinari- Drăguțești. Primarul Robert Filip anunță că au ajuns deja la Rovinari primele două autobuze electrice. 

Urmează să mai ajungă încă unul. Valoarea contractului este de circa 8 milioane de lei. "Ne îndreptăm cu pași repezi spre îndeplinirea unui nou obiectiv. Transport public nepoluant între Rovinari și Drăguțești. Astfel, două din cele trei autobuze electrice achiziționate în cadrul proiectului “Dezvoltarea mobilității urbane din UAT Rovinari și UAT Drăguțești prin modernizarea sistemului public de transport local, Axa prioritară – Sprijinirea tranziției către o economie cu emisii scăzute de carbon, din cadrul Programului Operațional Regional 2014-2020” au ajuns la Rovinari.

Valoarea totală a contractului este de 8.853.600 lei și include 3 autobuze electrice, 3 stații de încărcare lentă, 2 stații de încărcare rapidă, sisemul de taxare e-tiketing, precum și costurile de livrare și instalare.

Autobuzele electrice SOR EBN 8 dispun de câte 16 locuri pe scaune, spații dedicate fotoliilor rulante folosite la transportul persoanelor cu dizabilități, dar și locuri “în picioare” până la capacitatea totală de 50 + 1 locuri. Autobuzele sunt dotate cu motoare electrice de 129 kW, acumulatori de 172 kWh, autonomia oferită fiind de 200 de km. În tot acest timp se lucrează intens la construirea depoului și a căii de acces spre acesta, iar în curând se va trece la modernizarea celor 17 stații de călători dispuse pe traseul Rovinari-Drăguțești. Pentru aceste lucrări a fost alocată suma de 3.000.000 de lei, 98% fonduri europene și 2% bani de la bugetul local", a transmis primarul din Rovinari, Robert Filip. 

Galerie foto



Vizualizări: 1,427

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: