Prins cu permis fals în vamă. Cât a plătit pentru el!

Un bărbat în vârstă de 37 de ani, din judeţul Gorj, a încercat să iasă din ţară cu un permis fals. Bărbatul s-a prezentat ieri, în jurul orei 07.02, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II-Csanadpalota, judeţul Arad, la volanul unui autoturism marca Volkswagen, înmatriculat în România. „La controlul specific, bărbatului i s-a solicitat să prezinte, pe lângă documentele de identitate, şi permisul de conducere. Acesta a prezentat un permis de conducere ce purta însemnele autorităţilor din România. Cu ocazia verificărilor specifice, poliţiştii de frontieră au constatat că documentul prezentat nu îndeplineşte condiţiile de formă şi fond ale unuia autentic, fiind fals, motiv pentru care bărbatul a fost condus la sediul P.F. pentru cercetări”, a declarat Laura Beatrice Bondar, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Oradea.

Nicolae L. a recunoscut că nu posedă un permis de conducere şi nu a dat niciodată examen pentru obţinerea lui. A achiziţionat documentul prezentat la controlul de frontieră de la o persoană necunoscută, contra sumei de 1.300 de euro.

Poliţiştii de frontieră au întocmit în cauză acte de urmărire penală pentru săvârşirea infracţiunii de uz de fals, conducere a unui autovehicul pe drumurile publice fără a poseda permis de conducere.

Vizualizări: 3,010

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: