Prinşi în timp ce furau cablul telefonic

Reţelele de cabluri folosite de telefonia fixă reprezintă în continuare o atracţie pentru cei care, pentru câţiva bănuţi câştigaţi prin topirea cablurilor şi ducerea la „fier vechi”, nu se gândesc la pagubele pe care le creează.

Cel mai recent caz de acest gen descoperit de poliţişti este cel de la Logreşti, unde oamenii legii au reuşit să-i prindă pe suspecţi chiar în timp ce tăiau 200 de metri de cablu aflat pe stâlpii din localitate. Evident că telefoanele au rămas fără ton, dar şi hoţii au luat poziţia mutului, în încercarea de a scăpa de acuzaţiile ce le sunt aduse.

Trei tineri, cu vârste cuprinse între 18 şi 23 de ani sperau să facă rost de un ban în plus prin ducerea cuprului din cablul tăiat la un centru de colectare a materialelor reciclabile. Nu au mai apucat să se vadă cu banii în buzunare pentru că poliţiştii au intrat pe fir şi le-au deschis dosar penal, acuzându-i pe toţi trei de furt calificat, anchetatorii încercând să stabilească dacă vreunul dintre ei este implicat şi în alte furturi similare comise în zonă.

Cercetările făcute de anchetatori la sfârşitul săptămânii arată că indivizii în cauză erau membri ai unei grupări care a cam făcut „prăpăd” în zonă. „În urma extinderii cercetărilor faţă de V.C.M., de 23 ani si C.E.L., de 18 ani, ambii din comuna Logreşti, s-a stabilit ca aceştia sunt autori în cazul furturilor de cablu telefonic, de pe raza satului Frunza, comuna Logreşti, comise în data de 21.12.2012 si în data de 10.01.2013, înregistrate iniţial cu autori necunoscuţi, în total fiind sustraşi aprox.  1700 metri. Totodată, s-a constatat că săvârşirea furturilor s-a efectuat în complicitate cu C.A.M., de 16 ani, C.A.F., de 17 ani si G.E.F., de 16 ani, toţi din comuna Logreşti. În cauză s-a dispus reţinerea pe bază de ordonanţă a numiţilor V.C.M., si C. E. L., fiind introduşi în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al I.P.J. Gorj”, a precizat IPJ Gorj, cei doi fiind duşi ieri la Judecătoria Târgu Cărbuneşti cu propunere de arestare preventivă. Ambii sunt acuzaţi de furt calificat şi distrugere.

Vizualizări: 173

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: