Problema Vioricăi Dăncilă

Viorica Dăncilă are două dintre cele mai importante funcţii din România, fiind prim-ministru şi preşedinte executiv al PSD. Deşi se vede că nu îi place să vorbească, fiind conştientă că spune prostii, cele două funcţii o vor obliga să reacţioneze zilnic pe o problemă sau alta.

Aşa s-a întâmplat duminică, atunci când Viorica Dăncilă a vorbit pe un subiect extrem de delicat - lipsa imunoglobulinei. „Problema s-a rezolvat, azi nu avem o problemă, nici azi, nici pe termen mediu”, a spus Viorica Dăncilă. A fost o chestiune de ore până când presa a aflat că nu este nici pe departe adevărat, că primele doze primite de la Austria, după activarea mecanismului de protecţie civilă, vor ajunge în România peste două săptămâni. Ori Viorica Dăncilă spunea duminică, la prânz, că „azi nu avem o problemă”. Genul ăsta de reacţie arată că Viorica Dăncilă nu empatizează cu problemele oamenilor. Pentru ea, a fost un subiect de presă, o problemă de care trebuia să scape, nu ceva pe viaţă şi pe moarte, cum este în realitate. Dacă era conştientă de gravitatea problemei, nu o trata aşa.

Viorica Dăncilă este un prim-ministru cu telecomandă, o telecomandă care stă la Liviu Dragnea, dar care nu poate transmite implicare, sentimente, ci doar fraze goale. Sorina Pintea pare să fie o alegere bună a PSD pentru Ministerul Sănătăţii. Femeia a ieşit public şi a spus adevărul, că problema este rezolvată parţial, că primele doze vin abia peste două săptămâni, că ne mai sar în ajutor SUA şi Italia, dar că şi aşa dozele vor ajunge cel mult trei luni. Probabil că este neplăcut pentru un ministru care caută soluţii pentru o criză de care nu se face vinovat să audă cum alţii vorbesc după ureche şi îi irită pe pacienţii care au şi aşa prea multe probleme.

Dăncilă trebuie să scape de sforile păpuşarului Dragnea. Nu în sensul de a face propria politică, pentru că nu ar rezista trei zile şi ar fi schimbată. Dar, dacă nu gândeşte cu capul ei, ci doar aşteaptă indicaţii de la partid, va fi zilnic pe lângă subiectele care pe oameni îi dor. Şi va părea o persoană goală de conţinut şi insensibilă.

Vizualizări: 512

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Vocile schimbării:

Citește și: