Probleme la unul dintre acţionarii CE Oltenia

Fondul Proprietatea, care este acţionar la Complexul Energetic Oltenia şi care, în trecut, s-a opus înfiinţării Electra, are de ieri în mod oficial probleme cu conducerea, după ce Curtea de Apel Bucureşti a decis că administratorul Fondului nu poate fi compania Franklin Templeton.

Magistraţii au anulat o hotărâre AGA a Fondului Proprietatea din septembrie 2010 prin care a fost modificat statutul, pentru ca ulterior compania Franklin Templeton să fie numită administrator al Fondului. Unul dintre acţionarii Fondului, avocatul Ioana Sfârâială, a avut un litigiu cu Fondul Proprietatea şi ceea ce nu părea a fi o mare sfârâială s-a transformat acum într-o problemă extrem de serioasă.

Fondul respectiv este cel înfiinţat de stat pentru a retroceda acţiuni la unităţi importante din România foştilor proprietari cărora nu le mai pot fi date înapoi bunurile confiscate de regimul comunist. Aşa a ajuns Fondul Proprietatea să aibă şi câte 25% din acţiunile fostelor complexuri energetice de la Turceni şi Rovinari, şi ulterior la CE Oltenia. Franklin Templeton a reacţionat ieri la decizia instanţei şi a comunicat că se va ocupa în continuare de managementul Fondului Proprietatea, lucrurile încurcându-se astfel şi mai mult. „Pentru evitarea oricărei confuzii, administratorul Fondului menţionează că versiunea Actului Constitutiv la care face referire decizia instanţei nu este cea în vigoare în prezent. Noi versiuni ale Actului Constitutiv au fost aprobate de către acţionarii Fondului cu o vastă majoritate în cadrul Adunărilor Generale ale Acţionarilor din 29 noiembrie 2010, 23 noiembrie 2011 şi din 4 aprilie 2012", menţionează Templeton.

Vizualizări: 145

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: