Procesul lui Călinoiu, în pronunţare. Martorii, aduşi cu mandat!

Procesul lui Ion Călinoiu, fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Gorj, cu Prefectura Gorj se apropie de final. Tribunalul Gorj va da o soluţie în data de 3 octombrie. Rezultatul acestui proces contează în perspectiva următoarelor alegeri, pierderea procesului punându-l pe tuşă 3 ani. Însă şi mai important este al doilea dosar, penal, pentru fals în declaraţii, în care a avut termen pe 27 septembrie. Acesta a primit un nou termen, pe 18 octombrie.

Problemele lui Ion Călinoiu au început după ce a încasat 800 de lei printr-un proiect derulat de Inspectoratul Şcolar Judeţean Gorj şi nu a trecut banii în declaraţia de avere. Astfel, Agenţia Naţională de Integritate (ANI) l-a declarat incompatibil. Călinoiu a contestat decizia ANI, dar acţiunea i-a fost respinsă ca netimbrată. Astfel, se putea considera că procesul lui este încheiat.
În baza aceste decizii dată de instanţă, Instituţia Prefectului i-a suspendat lui Călinoiu mandatul de preşedinte al Consiliului Judeţean. Călinoiu a contestat, iar instanţa i-a admis, în parte contestaţia, şi a putut reveni la Consiliu. A urmat un alt proces, la Alba Iulia, dar nici acela nu i-a fost favorabil. „Respinge ca tardivă acţiunea în contencios administrativ formulată de reclamantul Călinoiu Ion în contradictoriu cu pârâta Agenţia Naţională de Integritate“, este decizia dată în iunie la Curtea de Apel Alba Iulia. Decizia nu este definitivă, pe Portalul Justiţiei nu apare că ar fi fost atacată, însă se pare că a contestat la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Martorii din dosarul lui Călinoiu, aduşi cu mandat
A continuat la Tribunalul Gorj procesul cu Instituţia Prefectului, de anulare a actului de suspendare, semnat de prefectul Gheorghe Paraschivu. Iniţial, pronunţarea ar fi trebuit dată pe 19 septembrie, însă a fost o amânare. Pe 3 octombrie, va fi un prim verdict în acest caz.
Dar lucrurile nu se termină aici. Parchetul Local a admis trimiterea în judecată a lui Ion Călinoiu pentru fals în declaraţii, dosar ce îşi are izvorul în ancheta ANI. „Declararea necorespunzătoare a adevărului într-un mod ritmic, repetat, în anii 2013-2014, conturează intenţia directă cu care a acţionat inculpatul Călinoiu Ion, calificată prin scopul urmărit, acela de a ascunde starea de incompatibilitate în care s-a aflat în perioada 2012-2013“, se arată în rechizitoriu.
Călinoiu a fost marţi, 27 septembrie, la Judecătoria Târgu Jiu, unde a avut procesul în dosarul de fals în declaraţii în formă continuată. Procesul pare să fi fost unul interesant, la instanta fiind aduşi martori cu mandat de aducere.

Vizualizări: 2,263

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: