Procesul lui Rămescu și Bucurescu, fără procurorul Grecu

După ce la începutul primăverii procesul omului de afaceri motrean Mihai Rămescu și al primarului Sorin Bucurescu a fost amânat pentru ca la una dintre ședințe să poată ajunge și procurorul Laurențiu Grecu, acum judecata inculpaților continuă fără ca procurorul menționat să fie prezent în sala de judecată. Grecu a reușit un transfer de răsunet la DNA Ploiești și, evident, că nu mai poate fi prezent în procesul de la Târgu Jiu. Prezența sa în sala de judecată era cu atât mai interesantă cu cât el a fost procurorul care a instrumentat dosarul în faza de cercetare penală.

Grecu a cerut primăvara aceasta să vină și să reprezinte Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Jiu la instanță după ce, anul trecut, inculpații fuseseră achitați de către magistrați. Alături de cei doi în dosar mai sunt judecați Maria Rămescu, soția omului de afaceri, și Alexandra Loghin, responsabila cu Urbanismul la Primăria condusă de Bucurescu. Doar Loghin a primit inițial o condamnare cu suspendare, Grecu reușind apoi să obțină la Curtea de Apel Craiova o rejudecare a dosarului la Târgu Jiu. El s-a prezentat două termene la acest proces, dar la termenul de marți Parchetul a fost reprezentat de procurorul care a fost prezent și la celelalte procese.

La termenul respectiv atât reprezentantul Parchetului, cât și Sorin Bucurescu au avut de formulat cereri către instanță cu privire la solicitarea mai multor hârtii de la diferite instituții. Consiliul Județean Gorj, Complexul Energetic Oltenia, Institutul de Proiectări Miniere Craiova, precum și Inspecția în Construcții vor trebui să trimită diverse hârtii către instanță astfel încât judecătorul Sorin Pătrulescu să deslușească toți termenii și toate documentele care îi sunt prezentate la fiecare termen. Soții Rămescu sunt acuzați că ar fi fost despăgubiți ilegal de fosta Societate Națională a Lignitului Oltenia cu aproape 668.000 de lei pentru o construcție pe care nu ar fi avut-o în zona Știucani, acum rămânând de văzut dacă Parchetul va prezenta suficiente probe care să susțină acuzațiile respective. În acest dosar, și Rămescu și Bucurescu au fost arestați preventiv sau la domiciliu vreme de câteva luni, ceea ce a făcut cu atât mai surprinzătoare achitarea lor de către prima instanță.

Vizualizări: 1,594

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: