Procesul polițiștilor din „Mafia Cărbunelui” se reia în ajun de Moș Nicolae

„Cadou” din partea judecătorilor pentru polițiștii implicați în dosarul supranumit „Mafia Cărbunelui” și în care cei mai mulți dintre inculpați au fost achitați la Tribunalul Gorj de acuzațiile de corupție ce le-au fost aduse. Procurorii gorjeni au contestat verdictul respectiv, iar procesul se va relua la Curtea de Apel Craiova chiar pe 5 decembrie, în ajun de Moș Nicolae.

Agenții inculpați în dosar nu au șansa să primească și aici în ghetuțe o sentință definitivă care să le fie favorabilă pentru că, cel mai probabil, procesul va începe cu o amânare, iar judecata va începe în prima parte a lui 2018.

În vară, cei mai mulți dintre inculpați au scăpat de acuzații, fiind achitați, Tribunalul Gorj dispunând condamnarea, de exemplu, a lui Ștefan Găman, care a recunoscut acuzațiile ce i-au fost aduse de procurori. A primit o pedeapsă de 1 an și jumătate suspendată și înlocuită cu un termen de încercare de 2 ani, cu obligația de a presta 60 de zile de muncă în folosul comunității.

Pedeapsa cea mai grea, cu executare, de 4 ani și 6 luni, a primit-o doar Gheorghe Milodin, cel care a recunoscut pe parcursul audierilor de la instanță că se băga tare în șoferi când îi trăgea pe dreapta pentru ca apoi să fie „băiat bun” cu aceștia, iertându-i de eventuale sancțiuni mai ales dacă ofereau „atenții”.

Fratele acestuia, Nicolae Milodin, arestat preventiv pentru vreo trei luni după descinderile de amploare care au avut loc în septembrie 2015 la Rovinari și Turceni, a fost achitat, în ciuda perioadei petrecute în spatele gratiilor.

ACHITĂRI

Lista celor achitați de instanța gorjeană e formată din Florin Glaje, Constantin Manolache, Dan Ciuciuc, Marin Paul Gheară, Florin Gabriel Vlăduțu, Sevastian Udrea, Gheorghiță Vâlceanu, Marinel Nicolae Staicu și Geani Vasile Butură. Pe parcursul acestui proces, doi dintre agenții inculpați în dosar și-au pierdut viața ca urmare a problemelor de sănătate pe care le aveau și care s-au accentuat odată cu implicarea lor în cea mai amplă investigație a Direcției Generale Anticorupție care a vizat structurile MAI din Gorj.

Vizualizări: 3,561

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: