Procesul polițistului incomod, strămutat la Olt

Paul Feroiu, polițistul din Gorj trimis la tratament psihiatric după ce și-a supărat șefii, se judecă din nou cu Inspectoratul Județean de Poliție Gorj. Acesta vrea să revină la vechiul loc de muncă, la Serviciul de Acţiuni Speciale (SAS), de unde spune că a fost îndepărtat în mod abuziv.

Procesul va avea loc în alt județ, la cererea polițistului. Luni, 10 ianuarie, Tribunalul Gorj a scos cauza de pe rolul instanței şi a înaintat-o spre soluţionare Tribunalului Olt - Secţia a II-a Civilă, de Contencios Administrativ şi Fiscal.

„Scoate cauza de pe rol şi o înaintează spre soluţionare Tribunalului Olt-Secţia a II- Civilă, de Contencios Administrativ şi Fiscal în baza încheierii nr. 22 din 17 decembrie 2021, pronunţată de Curtea de Apel Craiova în dosarul nr. 1535/54/2021. Pronunţată, azi, 10.01.2022, la Tribunalul Gorj, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor de către grefa instanţei”, se arată în minuta sentinței.

„Curtea de Apel Craiova a decis strămutarea la cererea mea. Cei de la Craiova au fost de acord că sunt suspiciuni rezonabile... să spunem de neîncredere la Gorj”, a precizat Feroiu.

Agentul șef de poliție, campion la judo și tir, a fost declarat inapt din punct de vedere psihologic şi mutat de la „Mascați” la Logistică şi, mai apoi, la Ordine Publică.

Feroiu a susținut că toate problemele i se trag de la faptul că a îndrăznit să le ceară șefilor săi să participe la orele de pregătire fizică și la cele de tragere în poligon.

Cazul a devenit public și a ajuns chiar în atenția șefilor ministrului Afacerilor Interne. Asta după ce polițistului i s-a suspendat contractul de muncă încheiat cu IPJ Gorj și trimis să se interneze la secția de Psihiatrie a Spitalului Ministerului de Interne.

De altfel, polițistul a făcut și greva foamei pentru a cere dreptate, susținând că se încearcă scoaterea lui la pensie.

Vizualizări: 6,260

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: