Procuror: Infractorii s-au specializat. Nu mai vorbesc la telefon

„Infractorii s-au specializat foarte mult, nu vorbesc absolut deloc pe telefon. Și ultimul infractor nu mai vorbește pe telefon decât să se întâlnească cu cineva. Vorbesc numai pe aplicații, pe video-call, pe Snapchat, pe WhatsApp”, a susținut Marius Nanu, procurorul șef al DIICOT Gorj, la audierile de la CSM în vederea numirii pe post.

Asta le pune bețe în roate lucrătorilor de la DIICOT. Ei sunt nevoiți să lucreze acum doar cu poliția pentru interceptări ale comunicațiilor și filaje. Dar și aici sunt probleme: personal insuficient și resurse limitate.

„Reușim să compensăm cu filajele făcute de colegii din poliție, care au resursele limitate. Nu dispun de mașini, sunt doi, au un anumit program. Dacă depășesc programul de lucru, trebuie să li se dea libere. Li se impune să-și ia liber într-un anumit termen, dacă își iau liber într-un dosar complex, 30 de zile (perioada unui mandat de supraveghere în care poate fi interceptat si filat cel vizat de ancheta - n.red.), trebuie să ne descurcăm și noi la prelungire. Ne descurcăm foarte greu”, s-a plâns procurorul Nanu, cel numit joi șef al DIICOT Gorj pentru următorii trei ani.

Vizualizări: 6,546

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: