Prof de religie condamnat pentru șantaj și cămătărie

Încă o sentință a Judecătoriei Târgu Jiu îl condamnă pe fostul profesor de religie Laurențiu Bâcoi pentru acuzațiile de cămătărie și șantaj. Magistrații gorjeni mai pronunțaseră o astfel de sentință și în trecut, însă verdictul a fost „întors” la Curtea de Apel Craiova, unde judecătorii au dispus reluarea procesului de la zero la Târgu Jiu.

După audierile care s-au făcut de către magistrații gorjeni a venit și momentul pronunțării unei sentințe, inculpatul neavând motive să se teamă că va ajunge după gratii așa cum s-a întâmplat când a fost pentru câteva luni în arest preventiv. El a primit o condamnare de 3 ani, dar cu suspendare, executarea fiind înlocuită cu un termen de încercare de 5 ani, timp în care trebuie să fie permanent la dispoziția autorităților judiciare.

Bâcoi va rămâne însă fără niște sume mari de bani, magistrații dispunând confiscarea dobânzilor plătite drept camătă pentru creditele luate de „clienții” profului de religie. Magistrații au anulat și contractele de împrumut încheiate la diverse birouri notariale din oraș, o parte din credite nefiind achitate de cei împrumutați, mai ales că, între timp, a intervenit ancheta penală și Bâcoi nu a mai putut să îi amenințe pe cei care au luat bani de la el.

Vizualizări: 949

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: