Profă condamnată la muncă în folosul comunităţii… la şcoală

Magistraţii Curţii de Apel Craiova au pronunţat marţi verdictul definitiv pentru o profesoară de la Liceul Tehnologic din Tismana, acuzată că a luat bani de la elevi pentru a le „aranja” promovarea Bacalaureatului.

Cei care au dat însă banii au picat examenele şi au reclamat-o pe Marcela Percea, care în vară a fost condamnată de Tribunalul Gorj la o pedeapsă de 2 ani şi 6 luni închisoare, executarea fiind suspendată şi înlocuită cu un termen de încercare de 2 ani. Cum o astfel de sentinţă nu e tocmai una firească, procurorii au contestat-o şi au obţinut acum un termen de încercare de 4 ani dispus de magistraţii din Bănie. Verdictul a fost dat pe fondul recunoaşterii de către inculpată a tuturor acuzaţiilor ce i-au fost aduse.

Prin sentinţa magistraţilor gorjeni, profesoara a fost obligată să fie permanent la dispoziţia autorităţilor judiciare în perioada în care este sub supraveghere. De asemenea, ea trebuie să presteze muncă în folosul comunităţii la o şcoală din municipiu sau chiar la Primăria Târgu Jiu.

Judecătorii au mai dispus confiscarea de la aceasta a sumei de 1350 de lei primită de la martorii denunţători, adică de la elevi, inculpata fiind obligată şi la plata a 2500 de lei cheltuieli judiciare către statul român. Faptele pentru care aceasta a fost condamnată acum au avut loc în urmă cu mai mulţi ani.

„Spre sfârşitul anului şcolar 2014/2015 a pretins suma de 100 lei de la D.C., elev în clasa a XII-a la aceeaşi unitate de învăţământ, pentru a-l ajuta să obţină la proba de matematică a examenului de bacalaureat o notă majorată cu 1 sau 2 puncte, lăsând să se înţeleagă că are influenţă asupra membrilor comisiei. Aceeaşi inculpată, în cursul lunilor octombrie – noiembrie - decembrie 2015 şi februarie - martie 2016 a pretins sume cuprinse între 125 şi 600 lei de la 6 elevi în clasa a XII-a la Liceul Tehnologic Tismana, promoţia 2016, pentru a interveni la membrii evaluatori ai comisiei de bacalaureat în scopul favorizării acestora fie prin majorarea cu 1,5 sau 2 puncte a notei la disciplina matematică, fie prin promovarea examenului la disciplinele limba română şi matematică, fie prin majorarea notei cu câte 2 puncte la disciplinele matematică, limba română şi geografie”, arătau procurorii la finalizarea cercetărilor.

Vizualizări: 6,060

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: