Profesori din Motru, protest la ISJ Gorj. "Mergem și la minister dacă e nevoie"

Zeci de profesori de la un liceu din judeţul Gorj au protestat vineri în faţa Inspectoratului Şcolar. Cadrele didactice sunt nemulţumite de faptul că se mai reduc din clasele de a IX-a, iar ei pierd astfel ore, riscând să rămână fără locul de muncă. 
 

Nu mai puţin de 20 de profesori de la Liceul Tehnic din Motru au mers vineri în faţa Inspectoratului Şcolar Gorj pentru a protesta împotriva deciziei de a se renunţa la anumite clase, pe motiv că numărul elevilor este tot mai mic. De teamă că îşi vor pierde locul de muncă, cadrele didactice au pornit o grevă.

”Protestăm pentru tăierea claselor. Conform numărului de elevi, pentru că în fiecare an se face o statistică, noi în zona Motru avem pentru anul care urmează peste 400 de elevi şi putem să ne facem numărul de ore cu toate clasele de liceu. Ne-am trezit miercuri după-amiază, telefonic, nu în scris, că trebuie să renunțăm la trei clase şi noi să decidem care sunt”, a spus Raluca Duicu, profesor.

Cadrele didactice riscă să îşi piardă locurile de muncă. ”Nu este normal nici pentru elevi, dar nici pentru noi, profesorii din zona respectivă, să nu ne putem face clasele, având elevi. Foarte mulţi dintre noi, mai ales cei de aici, riscăm să rămânem fără loc de muncă”, a mai declarat Duicu.   

În cazul în care inspectoratul o să decidă eliminarea claselor, profesorii vor merge în faţa Ministerului Educaţiei. ”Sperăm, altfel lucrurile se vor complica. Noi suntem hotărâţi, în cazul în care inspectoratul nu dă niciun semn de a îndrepta lucrurile, vom merge la minister. Este singura noastră cale de a ne apăra un drept şi a protesta”, a mai declarat un profesor.

Inspectoratul Şcolar Judeţean Gorj spune că va reanaliza situaţia privind numărul de elevi de la Motru. ”Toată chestiunea este legată de numărul de copii care este într-o continuă scădere, atât la nivelul județului Gorj, cât și la nivelul întregii țări. Problema numărului de copii va afecta sistemul de învățământ. Se va face o nouă analiză a situației numărului de copii din perimetrul zonei Motru. Cei care ajung acolo la liceu vin din mai multe zone. Dacă vor fi suficient de mulți elevi, vom afla în scurt timp”, a declarat Ionuț Catrina, purtătorul de cuvânt al ISJ Gorj.

Vizualizări: 3,256

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: