Profesorul care a dat în judecată trei instituţii publice din Gorj

Marius Badea, fost inspector şcolar şi profesor de istorie la Colegiul Economic ”Virgil Madgearu” din Târgu Jiu, a dat în judecată trei instituţii publice din judeţul Gorj. Este vorba despre Inspectoratul Școlar Județean, Consiliul Local Târgu Jiu și școala la care este profesor titular.

Potrivit informaţiilor apărute pe portalul instanţelor de judecată, Marius Badea cere anularea concursului organizat de ISJ în vederea ocupării funcţiilor de director şi director adjunct, concurs la care a participat și el, însă punctajul obținut nu l-a adus pe funcţia dorită. Marius Badea a obținut 121,7 puncte, mai puţin decât contracandidatele Cristina Belega - 136 de puncte şi Oana Voinea - 137,1. Fostul inspector şcolar a făcut contestaţie, însă nota i-a fost crescută foarte puţin, astfel că a ratat funcţia de director.
În prezent, directorul general al Colegiului Economic ”Virgil Madgearu” este Cristina Belega, iar director adjunct este Oana Voinea. Cel mai probabil, Marius Badea a chemat la instanță Consiliul Local pentru că el a fost evaluat de o comisie din care au făcut parte și reprezentanți ai primăriei Târgu Jiu. Marius Badea nu a răspuns la telefon pentru a spune dacă a fost discriminat pe criterii politice, el fiind liberal.

Scandalul naţional nu atinge Gorjul
Concursul pentru directorii de şcoli a izbucnit şi la nivel naţional, după ce noul ministru Pavel Năstase a stabilit ca, acolo unde nu a câştigat nimeni, să rămână foştii directori. ”În funcţiile de director şi director adjunct rămase vacante după validarea rezultatelor concursului pot fi numite şi persoanele care până la organizarea concursului au ocupat funcţii de director sau de director adjunct în unitatea de învăţământ respectivă şi nu au participat la concurs sau au participat la concurs, dar nu au fost admise”, este o parte din adresa trimisă vineri de către Ministerul Educaţiei tuturor inspectoratelor școlare. Opoziţia a reacţionat, considerând că nu este normal ca un director picat la concurs să rămână pe post.
Scandalul nu atinge Gorjul, pentru că aici Inspectoratul Şcolar Judeţean a delegat deja directori pe posturile neocupate, încă înainte de a primi adresa de la minister. Georgeta Popescu, purtătorul de cuvânt al ISJ Gorj, a transmis că nu vor fi modificări. ”Vineri s-a cerut o situaţie la nivelul ţării cu şcolile în care nu este numit director. (...) Nu vom schimba deciziile date, se referă doar la situaţiile unde nu s-a putut pune director în timp util”, a spus Georgeta Popescu.

Vizualizări: 3,663

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: