Proiecte de 20 milioane lei la Târgu Jiu. Lista investiţiilor!

Primăria Târgu Jiu a semnat contracte de finanţare pentru nouă proiecte de investiţii a căror valoare este de aproximativ 20 de milioane de lei. Toate proiectele vor intra în procedura de licitație după aprobarea bugetului pe anul 2018, a anunţat primarul Marcel Romanescu.

Proiectele parafate sunt pentru dotarea cu mobilier a cinci licee: Colegiul Naţional „Spiru Haret”, Colegiul Naţional „Tudor Vladimirescu”, Colegiul Tehnic „Henri Coandă”, Liceul Bîrseşti şi Colegiul Tehnic „Gheorghe Magheru”. Un alt proiect face referire la etajarea Școlii Gimnaziale „Sfântul Nicolae”, iar un altul la amenajarea de ateliere la Colegiul Auto „Traian Vuia” şi reabilitarea unui corp de clădire aparţinând Liceului Bîrseşti.

Primarul Marcel Romanescu a semnat şi contractul de finanţare pentru amenajarea Căii Eroilor. „Am fost la Ministerul Dezvoltării pentru a semna încă un set de contracte pe Programul Naţional de Dezvoltare Locală. În acest moment avem nouă proiecte semnate şi mai avem patru care urmează a fi semnate în perioada imediat următoare. Toate aceste proiecte vor intra în procedura de licitaţie în perioada următoare, după ce vom finaliza bugetul municipiului, adică după data de 15 februarie”, a declarat Marcel Romanescu, primarul municipiului Târgu Jiu.

Zeci de milioane de lei a atras Primăria Târgu Jiu prin programele derulate de Ministerul Dezvoltării. „Suma totală finanţată de la bugetul de stat pentru proiectele cuprinse în Programul Naţional de Dezvoltare Locală este de aproximativ 30 de milioane lei. Contractele semnate până în acest moment depăşesc suma de 20 de milioane lei”, a precizat Raul Chiriac, şeful Serviciului Investiţii din cadrul Primăriei Târgu Jiu.  

Autorităţile locale spun că în situaţia în care vor mai rămâne bani după organizarea licitaţiilor, aceştia vor putea fi folosiţi, cu acordul finanţatorului, pentru punerea în practică a altor proiecte pe care primăria le-a depus şi care au fost acceptate la finanţare. „Ca prioritate pentru noi, pentru că vorbim de proiecte deja depuse la minister, discutăm de parcarea de la Piaţa Mare, de la Super 2000, un proiect destul de amplu, de amenajarea teatrului de vară, pe care l-am depus, şi un proiect pe care vrem să-l depunem este acela de realizare a unui bazin de înot în spatele complexului sportiv care se construieşte, acolo unde era o piscină în aer liber”, a mai spus primarul Marcel Romanescu.

Vizualizări: 1,342

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: