Proiectele la care a renunțat Romanescu din cauza bugetului mic

Bugetul primăriei Târgu Jiu va fi discutat în această săptămână cu liderii partidelor, cu consilierii locali și cu cetățenii, anunță primarul Marcel Romanescu. Acesta a spus că este un buget al sărăciei și că a primit de la Consiliul Județean Gorj 1,2 milioane de lei, față de opt milioane cât se aștepta.

Romanescu a spus că a renunțat deja la unele planuri. “Vă dau un exemplu, doream ca pe bugetul Primăriei Târgu Jiu să cumpăr trei utilaje pe care ulterior să le pun la dispoziția Edilitara. O mașină de măturat bulevardele principale, una pentru cartiere, o autoutilitară, lucruri de care Edilitara avea nevoie. Din păcate, a trebuit să le scoatem din bugetul pe 2019”, a spus primarul Romanescu.

De asemenea, asfaltarea unor drumuri a fost amânată. “Sunt și alte investiții pentru care am alocat doar o parte din finanțare. Mă refer, de exemplu, la străzile din Iezureni. Acolo am împățit pe două loturi, trei străzi care sunt deja licitate și la care nu mai poți renunța. La acelea trebuie să asigurăm finanțarea. Mai era un lot de două străzi, proiectate, pentru care vom face astfel încât să ducem o parte din finanțare pe 2019 și o altă parte pe 2020”, a explicat primarul.

Nici refacerea zonei centrale, în sensul înlocuirii betonului amprentat cu piatră cubică, nu va beneficia de fonduri în acest buget decât pentru partea de proiectare. (A.A.)

Vizualizări: 1,547

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: