Proiecţii de filme cu Brâncuşi pentru elevii gorjeni

Marele sculptor Constantin Brâncuși va fi prezent vineri, 23 septembrie, în toate unitățile școlare din județul Gorj. Elevii vor putea viziona  proiecții de filme despre viaţa şi opera sculptorului. Acțiunea face parte dintr-un eveniment cultural cinematografic care poarta denumirea de ”Omagiul lui Brancuși”.

Toți elevii din județul Gorj vor participa vineri, începând cu ora 11.00, la ”Ora Brâncuși”, oră în care tinerii vor urmări proiecții de film despre viața și opera titanului de la Hobița. Organizatorii spun că elevii vor urmări proiecția filmului ”Coloana sau Lecția despre Infinit”, în regia lui Laurențiu Damian. ”Ne-am propus proiecții de filme despre viața și opera lui Constanin Brâncuși, dar și ale altor personalități istorice și culturale, menționez aici pe Maria Tănase și Tudor Vladimirescu, care să fie aduse în primul rând la cunoştinţa publicului din Peștișani-Hobița. Prin această oră dedicată lui Brâncuși ne-am gândit să aducem în conştiinţa, în spiritul, în gândirea, în educația, în cultura tinerilor de la nivelul județului Gorj informații despre opera și viața artistului pe care încercăm să-l celebrăm în această manifestare”, a spus Mihaela Mostavi, președintele Fundației Convergențe Europene.

Având în vedere faptul că ”Ora lui Brâncuși” se va desfășura în unitățile de învățământ din județ, reprezentanții Inspectoratului Școlar au precizat că toți inspectorii vor fi în teren. Şefii ISJ Gorj vorbesc și de organizarea unor concursuri școlare cu tema Brâncuși. ”Am hotărât, ca urmare a acestui demers, să înființăm un concurs la nivelul județului Gorj, un concurs desfășurat pe trei niveluri de învățământ, primar, gimnazial și liceal. Sperăm să finalizăm regulamentul până la sfârșitul lunii octombrie, urmând ca în anul școlar viitor să propunem ministerului să devină un concurs inter-județean și de ce nu, național”, a spus Ion Ișfan, inspector școlar general. Șirul de evenimente dedicate lui Brâncuși are loc ca urmare a faptului că anul acesta sărbătorim 140 de ani de la nașterea marelui sculptor.

Vizualizări: 695

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Timp liber:

Citește și: