Proprietar: Primăria aşteaptă să mor ca să-mi dea terenurile

Un gorjean din comuna Samarineşti aşteaptă de ani buni să fie pus în posesia unor terenuri moştenite de la tatăl său. Constantin Saidac, în vârstă de 71 de ani, spune că autorităţile locale bat pasul pe loc şi nu transmit documentele necesare la Comisia Judeţeană de stabilire a dreptului de proprietate astfel încât să fie pus în posesia celor două parcele, de 1,12 hectare, respectiv 0,4 hectare, din zona Pădurea Boca.

Constantin Saidac locuieşte de ani buni în Craiova şi, pentru a-şi dobândi terenurile moştenite, a făcut nenumărate drumuri.

Primăria Samarineşti a depus la începutul acestui an documentaţia la Prefectura Gorj. Pentru că nu a fost completă, a fost retrimisă la primărie. De atunci nu s-a mai întâmplat nimic, iar Constantin Saidac a mers zilele trecute în audienţă la prefect. A cerut să se ia măsuri faţă de Primăria Samarineşti care nu-l pune în posesia terenurilor. „Primăria tergiversează de un an. Primarul a promis că va rezolva problema şi nu s-a ţinut de cuvânt. Am auzit că aşteaptă să mor pentru a-mi da terenurile pe care le-am moştenit de la tatăl meu”, a spus Constantin Saidac.

Primarul Marian Ardeiu spune că problema va fi rezolvată până la sfârşitul anului. „Pentru o lucrare am depus deja documentaţia la Prefectură în data de 14 noiembrie. Pentru agricol aşteptăm de la persoana autorizată parcelarul, să depunem şi pentru acea parcelă. Trebuie să mai trimitem nişte documente cu încadrarea în tarla şi parcelă. O să ne ducem cu documentaţia în cel mai scurt timp. Sper în maximum 10 zile. El posesia efectivă a terenurilor o are, nu are documentele”, a comentat primarul comunei Samarineşti.

Vizualizări: 2,394

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: