PROPUNERE: Azilul de la Novaci, preluat de Consiliul Judeţean

Gheorghe Porumbel, nou învestit în funcţia de consilier judeţean, vine cu proiecte pentru a-i ajuta pe novăceni, imediat ce i s-a confirmat că nu se află în stare de incompatibilitate din cauză că deţine şi funcţia de director al Ansamblului Artistic “Doina Gorjului”. Acesta cere Consiliului Judeţean să preia azilul de bătrâni de la Novaci, care în prezent se află în subordinea primăriei.

Gheorghe Porumbel, directorul Ansamblului “Doina Gorjului”, nu este incompatibilitate cu funcţia de consilier, deşi instituţia pe care o conduce este finanţată de Consiliul Judeţean. Porumbel spune că înainte de a-şi demara proiectele a cerut să-i fie verificată compatibilitatea celor două funcţii. “S-a verificat situaţia mea cu minuţiozitate. Personal am cerut acest lucru. După ce am studiat şi eu legea, doamna Zoica Zamfirescu, secretarul Consiliului Judeţean Gorj, mi-a confirmat că nu mă aflu în stare incompatibilitate întrucât nu am calitatea de funcţionar public”, a declarat Gheorghe Porumbel. Odată ajuns în Consiliului Judeţean, Porumbel şi-a luat angajamentul de a sprijini cât mai mult Ansamblul “Doina Gorjului”. “Am intrat în Consiliul Local cu o serie de proiecte pentru care mă voi lupta să le duc până la capăt. În primul rând, voi să cere mai mulţi bani pentru Ansamblul “Doina Gorjului”, la întocmirea bugetului pentru anul 2013”, a precizat directorul ansamblului.

Porumbel spune că nu-i va abandona pe novăcenii pentru că aceştia l-au ajutat să ajungă în Consiliul Local. “Foarte multe dintre proiectele mele îi vizează pe locuitorii din Novaci, localitatea mea de baştină, care m-au ajutat să ajung în Consiliul Judeţean. O primă chestiune pe care vreau să o rezolv cât mai repede vizează azilul de bătrâni de la Novaci. Voi cere Consiliului Judeţean să preia azilul, prin intermediul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Gorj. În momentul de faţă, azilul este gestionat de primărie, însă autorităţile locale nu mai au posibilitatea să-l finanţeze. Consiliului Judeţean se poate implica mai ales că din cei 30 de bătrâni internaţi aici, doar 2 sunt novăceni, ceilalţi fiind din diferite zone ale Gorjului”, a declarat Gheorghe Porumbel.

Vizualizări: 127

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: