Prostioară de la Gorj (cu Antena 3, Mihai și Gabriela)

Nimic din ce face „guvernul tehnocrat” nu e bun la Antena 3. Dar absolut nimic. Obișnuiți să lucreze fără nuanțe de gri, sclavii lui Voiculescu știu una și bună: le dăm în cap orice-ar face. Alaltăieri a fost episodul Brâncuși.

Mihai Gâdea e foarte amuzant când încearcă să facă pe echilibratul. Nu-i iese nicicum, pentru că păstorașul e și foarte prost. Extraordinar de prost. Bine, asta îl ajută în fața fanilor lui. ”Sigur că e bine ca operele lui Brâncuși să se întoarcă acasă, dar...”; ”este în interesul național campania de donații pentru Cumințenia Pământului sau cumva e hoție la drumul mare?”. Cam așa sună niște fraze clasice de manipulare de la Antena 3. Aparent, se dau ambele variante. Dar în realitate, varianta pe care ei vor s-o acrediteze ca fiind falsă este ironizată, batjocorită, prezentată ca pur și simplu imposibilă. În schimb, varianta pe care ei o vor ”adevărată” este pusă sub o formă foarte ușor de mestecat, și zisă cu o siguranță de sine care o pune mai presus de îndoieli. Dacă vi se pare că această tehnică este o manipulare cam de clasa a doua, pentru idioți, aveți dreptate. Antena 3 chiar practică manipularea pentru idioți.

Ieri, ca să sublinieze cât de rău este că guvernul ”tehnocrat” (niciodată nu veți mai auzi doar ”guvernul” la Antena 3 până nu revine PSD-ul la putere, e temă pentru acasă să îi spele pe politicieni în cur cu limbile alea lungi și mătăsoase) vrea să strângă bani pentru ce nu trebuie, Mihai Gâdea dă un reportaj din 2010 (!) de la Hobița, reportaj în care se spunea că autoritățile își bat joc de casa lui Brâncuși.

La revenirea în live, în studio, Gâdea zâmbește triumfător. Pe plasma plătită din banii furați de la stat de Voiculescu din spatele lui apare un cadru cu casa aflată în discuție, ”cea a lui Brâncuși”, luminată slab de flash-ul unei camere.

”Și acum, pentru a ne lămuri în legătură cu casa lui Brâncuși, o avem în direct pe colega noastră Gabriela Mladin...”

Tăcere.

”Gabriela, ne auzi? Suntem în direct.”

Nada. Krasima Gabriela kaput kartela. Nu-i nimic, pocăitul își revine din pumni și continuă să explice românilor de acasă cât de rău e guvernul tehnocrat dar mai ales cât de scroafă e ministra Culturii, personaj cu care Antena 3 are o problemă de mai demult, că, vedeți voi, doamna era anti-Voiculescu și acesta e un păcat de neiertat.

Când, în fine, se ajunge la live-ul de la Hobița, tot nici un semn de Gabriela. În schimb, în fața camerelor stă, în port popular, cu un microfon în mână și o figură de vagă nedumerire, o doamnă.

”Ne aflăm în direct cu strănepoata lui Brâncuși”, zice Gâdea. Doamna intervine:

”N-aș zice chiar strănepoata, suntem rude de gradul 6”.

Gâdea înghite în sec, dar cere lămuriri despre casa lui Brâncuși. Doamna îi dă perversa de pe Târgu Jiu:

”Domnule Gâdea, poate o să vă supere ce zic acum, dar aceasta nu este casa lui Constantin Brâncuși. Este casa unei rude de-a acestuia, e drept.” După care ne spune că ei i se pare ok campania guvernului.

Chicoteli în studio. Pe fruntea lată apar brobonele aparent imperceptibile de sudoare. Zice:

”Nu e nici o supărare, de aia ne-am adunat aici, ca să aflăm adevărul.”

Siiiigur că da. Data viitoare fiți mai atenți, întrebați și voi adevărul doar pe Gabriela, că proștii ăilalți nu-l știu, pe-acolo.

Vizualizări: 1,401

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: