Protest dezamorsat la un liceu din Gorj

Câteva zeci de dascăli din Motru voiau să protesteze, marţi, nemulţumiţi de salarii. Nu mai puţin de 25 de cadre didactice nu au primit integral banii pentru orele suplimentare lucrate în luna martie. Motivul? Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Gorj a refuzat să avizeze statele rectificative, deşi banii existau în conturile unităţii şcolare.

Abia luni seară, ISJ Gorj a deblocat situaţia, iar dascălii îşi vor primi banii. „Este vorba de orele plătite cu ora, lucrate de profesorii titulari din şcoală, pe care nu le-am achitat integral. În acest moment am primit aprobarea de la Inspectoratul Şcolar şi s-a deblocat situaţia”, a declarat Adela Ruşeţ, directorul Colegiului Tehnic Motru.

Colegiul Tehnic Motru este printre singurele unităţi şcolare din Gorj care a optat să plătească salariile de bază şi contribuţiile către stat, dat fiind faptul că acele credite primite iniţial pentru plata drepturilor salariale nu au fost suficiente şi pentru achitarea orelor suplimentare. Ulterior au venit şi banii, dar a apărut blocajul, pentru că ISJ Gorj nu a avizat statele rectificative.  

Vizualizări: 2,407

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: