Protest: Dorim să înceteze experimentele pe noi

Zeci de persoane cu dizabilități trag, vineri, un semnal de alarmă. Vor protesta în Piața Prefecturii din Târgu Jiu timp de două ore pentru drepturile lor.

Demersul se numește “Nu negociem viața copiilor noștri și a adulților cu dizabilități” și este unul organizat la nivel național. „O să depunem și un memoriu la Prefectura Gorj, în care vom avea câteva revendicări. Am primit autorizație din partea Primăriei Târgu Jiu pentru două ore de protest. Va începe la ora 10 dimineața și va dura până la ora 12. Așteptăm cât mai multe persoane. Sunt puțin dezamăgit că din 11 mii de persoane cu dizabilități, câte sunt la nivelul județului Gorj, am doar câteva zeci de confirmări. Asociațiile dorm. Cei care sunt în fruntea instituțiilor care ar trebui să se ocupe de aceste aspecte n-au nicio reacție”, a spus Robert Gavrilescu, unul dintre organizatorii acestui miting.

Robert Gavrilescu a mai explicat și care sunt principalele lor revendicări: „Nu mai dorim experimente pe persoanele cu dizabilități. Dorim să înceteze experimentele pe noi. A doua revendicare este că trebuie rearanjate lucrurile. Sunt prea multe instituții unde suntem trimiși ca niște mingi de ping-pong și nu mai ști cine te plătește. Suntem 800 de mii de oameni la nivel național. Eu cred că suntem 400 de mii de persoane cu dizabilități pe bune. Ar trebui rechemați la comisii, dar pe bune. Ar trebui înființate și niște centre de zi respiro pentru copiii cu handicap. Nu poți să faci recuperare două săptămâni pe an. Copilul acela nu se va recupera în veci”.

Accesul în instituțiile statului rămâne o altă problemă gravă cu care se confruntă persoanele cu dizabilități. Chiar dacă sunt obligate, multe instituții ignoră legea și, totodată, persoanele cu dizabilități. „Nu avem accesibilitate către instituții. Sunt făcute rampe doar să fie făcute. Trebuie făcut și un control strict în activitatea ONG pentru că multe nu-și fac treaba. Sunt asociații doar cu numele. Trebuie făcută curățenie în lumea asta de dizabilități. Lucrurile trebuie rezolvate de persoane cu handicap”, a adăugat Robert Gavrilescu.

Vizualizări: 2,895

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: