Protest la DSP Gorj: „Ne gândim chiar şi la o grevă generală”

Angajaţii Direcţiei pentru Sănătate Publică (DSP) Gorj au protestat, joi, în faţa sediului instituţiei. Aceştia sunt nemulţumiţi de legea salarizării şi anunţă că lefurile lor vor fi diminuate considerabil de la începutul anului viitor.

Astfel de proteste au avut loc şi la nivel naţional. „Noi suntem solidari cu sindicatul Sanitas. Am solicitat şi noi acele revendicări ca şi ei: eliminarea plafonului de 30% a sporurilor pentru că ne-au informat economiştii noştri că dacă se aplică, vor fi diminuări de salarii. Ne opunem transferului de contribuţii de la angajator la angajat, solicităm şi noi tichete de masă”, ne-a declarat Grigore Turtoi, lider de sindicat.

Scad salariile

Oamenii sunt disperaţi că le vor scădea salariile de două ori de anul viitor. Mulţi încă nu au apucat să beneficieze de venituri majorate în acest an. „Toate salariile noastre vor scădea de la începutul anului viitor. Practic, ar scădea cu 36% fiecare salariu. Sperăm să obţinem ceva cu aceste acţiuni chiar dacă suntem mai puţini angajaţi”, spune Gabriela Varga, angajată a DSP Gorj.

Dacă nu vor fi luaţi în calcul, oamenii se gândesc să blocheze activitatea: „Ne gândim chiar şi la o grevă generală. Nu am mai merge pe teren, nu mai facem analize în laborator, nu mai eliberăm autorizaţii”.

Ce înseamnă blocarea activităţii la DSP Gorj?  „Întrerupte, activităţile noastre pot afecta şi alte instituţii. Sunt primării care au nevoie de avize şi autorizaţii. Avem şi pacienţi care depind de munca noastră. Trebuie să avem şi noi drepturi. Dacă vom vedea că nu se mai poate şi nu suntem luaţi în calcul, colegii mei vor demara acţiunile care se impun pentru a ne păstra drepturile pe care le avem”, a explicat Elena Piţian, purtătorul de cuvânt al DSP Gorj.

Galerie foto


Vizualizări: 1,100

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: