Protest la Primăria Motru pentru tăierile la salarii

Circa 30 de salariaţi ai Primăriei Motru au protestat miercuri după-amiază în faţa instituţiei, nemulţumiţi fiind că lefurile lor vor fi afectate de noua lege a salarizării. Primarul Gigel Jianu spune că oamenii au ieşit în faţa primăriei ca să-i aştepte pe consilierii care urmau să ajungă la şedinţele de comisii, şedinţe în care urma să fie discutat şi acest proiect.

Noua lege a salarizării începe să perturbe activitatea din primării. La Motru, circa 30 de salariaţi au protestat miercuri în faţa instituţiei pentru că ar urma să piardă la salariu. „Salariile nu pot să depăşească în brut salariul viceprimarului, dacă salariul viceprimarului este 7.900 lei, iar secretarul avea 9.000, atunci secretarul pierde cât să ajungă sub indemnizaţia viceprimarului, ierarhic toţi ceilalţi încep să piardă câte puţin. Foarte mult pierd cei din conducere. Personalul de conducere pierde cel mai mult, dar şi câştigă cei cu salarii foarte mici”, a spus primarul din Motru, Gigel Jianu. Şeful Primăriei Motru susţine că prin acest protest salariaţii au încercat să influenţeze cumva decizia Consiliului Local cu privire la acest proiect de hotărâre. „Săptămâna viitoare avem şedinţă de Consiliu Local, iar miercuri se întâlnesc consilierii pentru a discuta proiectele şi au vrut să-i aştepte să le influenţeze într-un mod sau altul decizia”, a mai spus Gigel Jianu, primarul din Motru. 

Ce spun sindicaliştii

Pavel Tutunaru, lider de sindicat la Motru, spune că el însuşi pierde 1.500 de lei la salariu cu noua grilă. „Îmi taie mie ca şef de birou 1.500 de lei şi îi pune consilierului personal al dumnealui o creştere de 1.500 lei. Cum este posibil în lume aşa ceva, pentru ce, că l-a adus în urmă cu un an, n-are nici vechime, nici nimic. Nu se poate aşa ceva!”, a spus Pavel Tutunaru. Sindicaliştii susţin că noua grilă de salarizare nu trebuie să-i afecteze pe cei care sunt deja angajaţi în primărie. „În lege spune că salariile avute în plată la 30 iunie nu se ating, se lasă neschimbate. Vom face toate formele de protest”, a mai spus Pavel Tutunaru, lider de sindicat la Motru.

Vizualizări: 3,262

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: