Proteste de amploare împotriva lui Putin

Zeci de mii de oameni au ieșit în stradă în marile orașe din Rusia, protestând împotriva corupției și a lui Vladmir Putin. Potrivit Hotnews.ro, apelul la proteste a fost lansat de opozantul lui Vladimir Putin, Alexei Navalnîi. El a și participat la manifestația de la Moscova, de unde a fost ridicat de forțele de ordine. Mii de polițiști au fost mobilizați în toată țara, iar zeci de persoane au fost arestate.

„Protestăm împotriva cenzurii, împotriva războiului din Ucraina… Aceste probleme durează de mult timp, dar vrem să spunem că suntem împotriva a ceea ce se întâmplă la ora actuală în politica rusă”, a declarat Kira Iarmîci, purtătorul de cuvânt al opozantului, scrie paginaderusia.ro.

Navalnîi are o condamnare cu suspendare pentru fraudă, ceea ce înseamnă că nu va avea voie să candideze împotriva lui Vladimir Putin la alegerile prezidențiale de anul viitor. Navalnîi a respins toate acuzațiile, explicând că este victima unui dosar politic.

Opozantul lui Vladimir Putin este cunoscut pentru campania anticorupție, care i-a vizat pe oficialii de rang înalt de la Kremlin.

Vizualizări: 718

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Externe:

Citește și: