PSD a decis soarta noului stadion din Târgu Jiu

Noul stadion din Târgu Jiu nu va ajunge la un investitor privat, aşa cum s-a speculat, ci la noul Club Sportiv Municipal aflat sub controlul Consiliului Local. Consilierul PSD Mihai Gherghe a spus că a întocmit deja proiectul de hotărâre în acest sens. „Având acest club sportiv municipal, e normal ca şi baza sportivă să fie acolo”, a spus Gherghe.

Clubul Sportiv Municipal Târgu Jiu nu are încă personalitate juridică, dar există o hotărâre de consiliu local pentru înfiinţarea acestuia. Consilierul Mihai Gherghe a spus la Accent TV că stadionul şi Sala Polivalentă, aflate acum în proces de modernizare, vor intra în patrimoniul acestui club. „Voi veni cu o propunere cu privire la ceea ce înseamnă viitorul patrimoniu al Clubului Sportiv Municipal. Ne referim aici la stadion şi la Sala Sporturilor. Eu am un proiect pentru această bază sportivă, care va fi în beneficiul oraşului şi al acestui club sportiv. Toată această bază sportivă este normal să intre până la urmă în patrimoniul Clubului Sportiv Municipal şi să fie administrată de Consiliul Local”, a spus Gherghe.

Consilierul local a spus că după preluarea stadionului şi sălii de sport de la Compania Naţională de Investiţii va fi făcută o evaluare, pentru a vedea ce spaţii comerciale şi administrative sunt acolo.

Conducerea, stabilită de majoritatea PSD

PSD deţine majoritatea în Consiliul Local alături de ALDE şi PSRo, majoritate care va decide şi conducerea Clubului Sportiv Municipal. Consilierul Gherghe a spus că nu s-a discutat până acum despre cine va conduce clubul, negând variantele vehiculate în presă: Gabriel Răscol, Constantin Podaru sau Mihai Stelescu.

La rândul lui, primarul Marcel Romanescu a spus că nu ştie cine va fi selectat, dar că decizia va fi a Consiliului Local, nu a lui. „Acel proiect de hotărâre dă foarte mare putere consiliului local, care are majoritate în forurile de conducere. Mi-aş dori să fie făcută o selecţie reală şi corectă. Să fie un manager profesionist, nu neapărat un sportiv”, a spus Romanescu la Sud FM.

Vizualizări: 6,006

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: